Dax Supergro Saç Bakım Yağı Maskesi Ürün İncelemesi

Dax Supergro adlı saç bakım yağı-maskesini uzun süredir(1.5 yıl) kullanıyorum. Dax, diğer bakım ürünlerinde de başarılı. Ben bu ürünü Kozmela’dan almıştım. 198 gram için fiyatı sanırım 54 TL’di fakat bu, indirimli haliydi. Fiyatı pahalı gözüküyor ancak değiyor çünkü haftada birkaç gün yalnızca saç diplerine masaj yaparak yedirildiği için aylarca dayanıyor. Mesela ben 1.5 sene içerisinde 2 defa satın aldım yalnızca.

Ben bu ürünü nasıl kullandığımı anlatayım; Ben genelde banyodan 2 saat önce (2 saat içerisinde yağ saç tarafından tamamen emiliyor) saç diplerime masaj yaparak yediriyorum. Zaten yoğun bir yapısı var,azıcık kullanılsa yetiyor. Yalnızca saç diplerime uyguluyorum. Ayrıca saçı nemlendirdiği için kuru saç uçlarına uygulanabilir. Ben bunu haftada 3-4 gün kullanıyorum. Ben bunun dışında, bazen boya öncesinde de uyguluyorum. Saçlarımda tabaka oluşturduğunu ve koruduğunu düşünüyorum. Yıpranmada etkili ve koruyucu yağlar içeriyor çünkü. Ve bunun dışında farklı bir şey daha fark ettim, sadece diplerime uygulasam da saçımın tamamında(saç boy/ucu) parlaklık farkediyorum.

Ürünün bendeki etkisinin ne olduğuna gelirsek, etkili olduğunu söylemem gerekir. Benim saçlarım ayda 1.5 cm uzar genelde. Boyama işlemi yaptığım zaman daha geç uzuyor. Ürünü kullandığım için de uzama hızının daha kısa sürede 1.5-2 cm’e geldiğini belirteyim. Bu arada ben Dax Supergro Bakım ürününü kirpiklerime de sürüyorum. Kirpiklerimde de uzattığını söylemem gerekir.

Ürünün vaad ettikleri;

Sağlıklı saç büyümesini teşvik eder.

Saç kırılmalarını önler ve ayrık saç uçlarını onarır.

Parıltı ve parlaklık sağlar.

İçeriğinde ise;Petrolatum,Fragrance(Parfüm),Tatlı Badem Yağı,Avokado Yağı,Ayçiçek Yağı,Jojoba Yağı,Susam Tohumu Yağı, Buğday Tohumu Yağı,Aspir Tohumu Yağı,Pamuk Tohumu Yağı,Couramin,Benzil Benzoat bulunmaktadır.İçeriği hakkında daha detaylı bilgi vermek gerekirse eğer;

  • Petrolatum: Saf vazelin. Nemlendirici etkisi vardır.
  • Parfüm:Ürünün doğal kokusunun yanında hafif hoş bir parfüm kokusu da bulunmakta.
  • Tatlı Badem Yağı: E vitamini içerdiğinden saçın parlamasını sağlar.Saç uzamasına etki eder.
  • Avokado Yağı: Saç derisi sorunlarına birebirdir.(egzama,kepek oluşumu vs.)E vitamini başta olmak üzere A,C,Niacin,D vitaminlerini de içerir.
  • Ayçiçek Yağı: Saçı nemlendirir. Kuru saçlarda etkilidir.
  • Jojoba Yağı: Yeni saç çıkartır. Saç kırılmalarına birebirdir. Saç uçlarına uygulanabilir. Özellikle kıvırcık saçları şekillendirmede etkilidir.
  • Susam Tohumu Yağı: Saç dökülmelerinde etkilidir. Yıpranmış saçları onarır.Mat saçlara birebirdir.Saçı gürleştirir.
  • Buğday Tohumu Yağı: Saçı besler ve korur.Saç derisini iyileştirir.Dayanıklılığı artırır.
  • Aspir Tohumu Yağı: Saçları yumuşatır bunun yanında parlatır.Boyanın saça verdiği zararın yanında saçı iyileştirir.Saça hacim katar.
  • Pamuk Tohumu Yağı: Saç tellerini güçlendirir. Dökülmesini engeller.
  • Couramin:Aroma Bileşeni.

3 comments

Bir Cevap Yazın