Vampirler ve Kurt Adamlar! Karanlıklar Ülkesi Underworld

Filmin konusu vampir ve kurtadamların gizli tarihidir; hikâyede kurtadamlara Lycan denir, bu lycanthrope yani “likantrof”, likantrofi hastası, kurt veya başka bir vahşi hayvan olduğuna dair delüzyonlar sahibi kişi”. Her ne kadar filme karşı çok çeşitli tepkiler oluşmuş olsa da (çok kötüden çok iyiye kadar) film bir nevi kült yaratmıştır. Ana hikâye Death Dealer (“Ölüm Taciri”) yani Lycan avcısı olan kadın vampir Selene (Beckinsale) dolayında gelişir. Selene stajyer hekim Michael Corvin’i (Speedman) lycan lideri Lucian’dan kurtardıktan sonra ona karşı ilgi duymaya başlar. Ancak Lucian Michael’i ısırmış böylece Michael’i de bir kurtadam yapmıştır. Selene görevini yapıp onu öldürmesi mi yoksa hayatını riske ederek onu kurtarması mı gerektiğine karar vermek zorundadır. Seri birbirine rakip kurtadam ve vampir kalanlarının günümüz metropollerinde sürdürdükleri mücadeleyi anlatıyor. Vampirler kurtadamları avlamaya çalışırken kurtadamlar da sürekli yer altında gizli planlar üretiyor. Hem vampirlerin hem de kurtadamların yüzyıllar boyu yaşamış, yaşayan liderleri var. Onlar en güçlüler. Bu ata vampirler sırayla komutayı devralıyor. Üç ata liderden (Marcus, Viktor ve Amelia) ikisi uykuya dalarken, birisi 100 yıl boyunca klanın liderliğini yürütüyor. Böylece uyuyan vampirler güçlerini koruyarak yüzyıllar boyunca yaşamlarını sürdürüyor.

James Faulkner (center-left) and Lara Pulver (center-right) star in Screen Gems’ UNDERWORLD: BLOOD WARS.

Vampirler daha çok aristokrasiyi andırırken, kurtadamlar ise sokak çeteleri gibiler ve onların bir yere kadar aslında tek bir lideri var. Kurtadam demişken, burada bir fark var. Lycan olarak anılan kurtadamlar bildiğimiz kurtadamlardan farklı. Bu Lycanlar istedikleri zaman dönüşme yeteneğine sahipler. Daha eski devirlerde yaşayan kurtadamlar ise aklını mantığını büyük oranda kaybeden vahşileşmiş hayvanlar olarak resmediliyorlar. Her iki klanın derdi de rakip klanı etkisizleştirmek. Hangi tarafın haklı olduğu da o bölümdeki kişilere göre değişiyor.

2003 Karanlıklar Ülkesi Underworld

Film, bir savaşçı olan Selene’in ailesini öldürdüğü iddia edilen Lycans’lardan intikam almasına odaklanır. Selen’in hikayesini anlatır ve karanlık bir filmdir. Klanlar arası – klan içi çekişmeleri gözler önüne serer ve seriye dair temel bir girişi aktarır.

2006 Karanlıklar Ülkesi : Evrim Underworld : Evolution

Bu filmde Vampirlerle Lycan’ların savaşına şahit oluruz. Lycan lideri Lucian’ın sıradan bir insan olan Michael Covin’i ısırması ve böylece artık bir melez olan Michael’ın Selene ile yakınlaşmasını izleriz. İlk filmdeki karanlık sahneler daha az kullanılmıştır. Hikayenin açılımını etkili ve yaratıcı bir şekilde aktarır. Aksiyon sahnelerinin en bol ve yenilikçi olduğu bölümdür.

2009 Karanlıklar Ülkesi : Lycanların Yükselişi Underworld : Rise of the Lycans

Bu filmde Vampir Lycan savaşlarının kökenini izleriz. İnsanlar Vampir ve Lycan klanlarının varlığını keşfeder ve ortadan kaldırmaya çalışır. Esasen serinin en başını anlatır. Selene odaklı olmayan tek filmdir ve sadece ilk iki filmi izleyenler için anlamlı olan bir yapımdır.

2012 Karanlıklar Ülkesi : Uyanış Underworld: Awakening

Lycan avcısı Selene, kendisini Vampirler’in ve Lycanlar’ın varlığını keşfeden insanların yaşadığı yeni bir dünyada bulur. Michael’ın izini bulmak ve kızı Eve’i korumak için Lycan’lar ile savaşır. Eve hybrid ve özel bir çocuktur. Kanı hem Lycan hem de Vampirler için güç dengesini değiştirecek bir önem taşır. Ara bir yapımdır ve serinin sonrasına dair merak uyandırır. Tüm serinin bu türü sevenler açısından özel olduğunu ancak Underworld: Awakening ile anlatım temposunun düştüğünü, senaryosunda sıkıntılar yaşandığını ve eski havasından uzaklaştığını belirtmekte fayda var.

Karanlıklar Ülkesi: Kan Savaşları Underworld: Blood Wars ya da Underworld 5: Next Generatio

Yönetmenliğini Anna Foerster’in yaptığı 2016 Amerikan üç boyutlu aksiyon korku filmi Filmin konusu bir önceki filmde kaybolan Micheal’ın kanı ile Lycan’lara hükmeden başka bir Lycan’ın Selene’yi ve diğer vampirleri tamamen ortadan kaldırmak için girdiği savaşları anlatıyor.

Bir Cevap Yazın