Aşkın Faydaları

  1. Daha Az Doktor Ziyareti

Sağlık ve İnsan Hizmetleri Departmanı evlilik ve sağlıkla ilgili birçok araştırmayı gözden geçirdi. Raporun en çarpıcı bulgularından biri, evli kişilerin daha az doktora gitmesi ve ortalama hastanede kalış sürelerinin daha kısa olmasıdır. Araştırmacı, “Sevgi dolu ilişkilerin neden sağlık için iyi olduğunu kimse tam olarak bilmiyor” diyor. “Bunun en iyi mantığı, insanın evrim tarafından birbirine sıkı sıkıya bağlı sosyal gruplar içinde yaşamak için yaratılmış olmasıdır. Bu olmadığında, biyolojik sistemler … bunalır. ” Bir başka teori de, iyi ilişkiler içinde olan insanların kendilerine daha iyi bakmalarıdır. Bir eş, ağız hijyeniniz konusunda sizi dürüst tutabilir. En iyi arkadaşınız sizi daha fazla tam tahıl yemeye motive edebilir. Zamanla, bu iyi alışkanlıklar daha az hastalığa dönüşür.

2. Daha Az Depresyon Ve Madde Bağımlılığı

Sağlık ve İnsan Hizmetleri raporuna göre, evlenmek ve evli kalmak hem erkeklerde hem de kadınlarda depresyonu azaltmaktadır . Raporda, bu bulgunun şaşırtıcı olmadığını, çünkü sosyal izolasyonun açıkça daha yüksek depresyon oranlarıyla bağlantılı olduğunu söylüyor . İlginç olan şey, evliliğin , özellikle genç yetişkinler arasında aşırı içki ve uyuşturucu kullanımının azalmasına da katkıda bulunmasıdır .

3. Düşük Kan Basıncı

Mutlu bir evlilik kan basıncınız için iyidir . Annals of Behavioral Medicine’da yapılan bir araştırmanın sonucu budur . Araştırmacılar, mutlu evli insanların en iyi tansiyona sahip olduğunu, ardından bekarların olduğunu buldu. Mutsuz evli katılımcılar en kötüsünü yaşadılar. Araştırmacılar, çalışmanın evliliğin sağlığı etkileme şeklinin hayati bir yönünü gösterdiğini söylüyor. WebMD’ye “Bir fark yaratan evlilik gerçeği değil, evlilik niteliğidir” diyor. Bu, diğer olumlu ilişkilerin benzer faydalara sahip olabileceği fikrini destekler. Aslında, güçlü bir sosyal ağa sahip bekarlar, mutlu evli insanlar kadar olmasa da, kan basıncı çalışmasında da başarılı oldular.

4. Yaraların Daha Hızlı İyileşip Kapanması

Olumlu bir ilişkinin gücü, et yaralarının daha hızlı iyileşmesini sağlayabilir. Ohio Eyalet Üniversitesi Tıp Merkezi’ndeki araştırmacılar evli çiftlere su toplaması yaraları verdi . Birbirlerine karşı çok fazla düşmanlık sergileyenlere kıyasla sıcak etkileşimde bulunan eşlerde yaralar neredeyse iki kat daha hızlı iyileşti. Çalışma, Archives of General Psychiatry’de yayınlandı .

5. Daha Mutlu Yaşam

Aşkın en büyük faydalarından birinin neşe olduğu aşikar bir şekilde görünebilir. Ancak araştırmalar, bu bağlantının ne kadar güçlü olabileceğini ortaya çıkarmaya yeni başlıyor. Journal of Family Psychology’de yapılan bir araştırma , mutluluğun gelir düzeyinden çok aile ilişkilerinin kalitesine bağlı olduğunu gösteriyor. Ve böylece, en azından bazı açılardan, sevginin gücünün paranın gücünden üstün olduğuna dair bilimsel kanıtımız var .

Bir Cevap Yazın