Vajinal Seksin Faydaları

  1. Normalden Çok Daha Güçlü Bir Bağışıklık Sistemi

Bir bağışıklık çalışmasında sık seks yapan insanların tükürüklerinde daha fazla immünoglobulin A (IgA) vardı. Seyrek seks yapan kişilerde (haftada birden az) önemli ölçüde daha az IgA vardı. IgA, hastalıkların önlenmesinde rol oynayan antikordur ve insan papilloma virüsüne veya HPV’ye karşı ilk savunma hattıdır.

2. Daha İyi Uyku

Vücudunuz aynı zamanda “aşk” veya “yakınlık” hormonu olarak da adlandırılan oksitosin ve orgazm sırasında endorfin salgılar. Bu hormonların kombinasyonu sedasyon görevi görebilir.

  • Daha iyi uyku şunlara katkıda bulunabilir.
  • Daha güçlü bir bağışıklık sistemi
  • Daha uzun ömür
  • Daha iyi dinlenmiş hissetmek
  • Gün boyunca daha fazla enerjiye sahip olmak

3. Zihinsel Sağlığa Katkıda Bulunur

Bir partnerle veya mastürbasyon yoluyla cinsel aktivite, önemli psikolojik ve duygusal faydalar sağlayabilir. Egzersiz gibi seks de stresi ve endişeyi azaltmaya ve mutluluğu artırmaya yardımcı olabilir. Araştırmalar , cinsel aktivitenin aşağıdakilerle ilişkili olabileceğini düşündürmektedir:

  • Akıl sağlığınızla artan memnuniyet
  • İlişkilerinizde artan güven, samimiyet ve sevgi seviyeleri
  • Duyguları algılama, tanımlama ve ifade etme becerisinde iyileşme
  • Olgunlaşmamış psikolojik savunma mekanizmanızın veya duygusal çatışmalardan kaynaklanan rahatsızlığı azaltmak için zihinsel süreçlerin daha az kullanılması

Daha ileri yaşlarda cinsel aktivite, sağlığınızı ve düşünme yeteneğinizi etkileyebilir. Araştırmalar, 50 ila 90 yaşları arasındaki cinsel olarak aktif yetişkinlerin daha iyi hafızaya sahip olduğunu buldu . Ayrıca depresyonda ve yalnız hissetme olasılıkları daha düşüktü.

4. Güven Artırıcı

İster partnerinizle ister tek başınıza, sık sık cinsel aktivite yapmak sizi daha genç gösterebilir. Bu kısmen seks sırasında östrojen salınımından kaynaklanmaktadır. Bir çalışma , sık cinsel aktivite ile önemli ölçüde daha genç görünmek (yedi ila 12 yaş arasında) arasında bir ilişki buldu. Ayrıca bunun yanında sadece özgüveniniz değil eşinizle birbirinize olan güveniniz de artacak.

5. Eşinize Olan Bağlılığıınız Artar Ve Vajinal Sex İlişkinizi Dinamik Tutar

Oksitosin sayesinde seks partnerinize bağlanmanıza yardımcı olabilir. Oksitosin, ilişkilerin gelişmesinde rol oynayabilir. Tutarlı, karşılıklı cinsel hazzın bir ilişki içinde bağlanmaya yardımcı olduğunu görebilirsiniz. Çift eşler, birbirlerinin cinsel arzularını yerine getirdiklerinde genellikle artan ilişki doyumuna sahiptir. Kendinizi ve cinsel arzularınızı ifade edebildiğinizde ilişkinizde olumlu bir gelişme görebilirsiniz.

One comment

Bir Cevap Yazın