Kalça Nasıl Büyütülür? Doğal Yollarla Kalça Büyütme – Kalça Büyüten Bitkiler

Kalça Nasıl Büyütülür?

  1. Bol Su Tüketmek

Düzenli su içmek, yağ depolanması ve kas tonlanmasında etkilidir. Yani eğer yiyecekler ile kalça büyütmek istiyorsanız yine bol su tüketmelisiniz, egzersizle kalçalarınızı büyütmek istiyorsanız yine bol su tüketmelisiniz. Kilonuzdan bağımsız olarak günde en az 3.5 – 4 Litre su tüketmeye dikkat edin. Bu hem genel sağlığınız için de en önemli maddedir.

  1. 2. Egzersizler

Kalçalarınızın hem büyük hem de şekilli olmasını istiyorsanız egzersiz yapmanız kaçınılmazdır. Günde en fazla 30 dakikanızı ayıracaksınız, haftalık 3-5 güne tekabül ediyor artık hangi programı ve düzeyi tercih ederseniz orası size kalmış.

Neden Egzersiz Yapmanız Gerekiyor?

Kalçada bulunan Gluteus Maximus, Gluteus Medius ve Gluteus Minimus kaslarını uyarmak için. Gluteus Maximus kası isminden de anlaşılabildiği gibi en büyük kalça kasıdır. Yani kalçanıza yan durduğunuzda görüntüsünü veren kasın adı budur. Gluteus Medius Ve Minimus da daha küçük kaslardır ve ikisi de daha çok leğen kemiğine yakındır ve bu 3 kas temel olarak kalçanın şeklini belirler. Bu üç kası da çalıştıran egzerizleri yaparsanız kalçanızı büyütebilirsiniz.

Kalça Büyüten Egzersizlerin Adları Nelerdir?

  1. Lunge
  2. Donkey Kick
  3. Frog Jumps
  4. Bent Over Lateral Leg Raises
  5. Running

Neden squat yok? İsterseniz tabi ki squatı da dahil edebilirsiniz ancak baskın egzersiziniz bu olmasın. Sonra kalçalarınız yerine bacaklarınız daha çok gelişirse, kalçanızda var olan gelişmeyi de algılayamazsınız. Egzersizlerin adlarını yazdım altta fotoğrafta uygulama şekillerini verdim sizlere.

Bu arada, Ücretsiz uygulamalarla bu egzersizi yapmak isteyenlere, bir diğer yazımızın linkini bırakıyorum.

Kalça Egzersizi İçin En İyi 5 Uygulama

  1. 3. Östrojenik Bitkiler

Doğada 500’den fazla östrojenik bitki bulunmaktadır. Buradan anlayabilirsiniz ki bitkilerin çoğu östrojen içerir. Hatta bu nedenle çoğu kez erkekler ada çayı vb. bitkiler konusunda uyarılır çünkü östrojen düzeylerini artırarak erkekleri kadınsılaştırır. Yine aynı şekilde Almanya’daki erkeklerde bira tüketimi ve boşanmalar çok olmaktadır. Neden diye hiç düşündünüz mü? Bira içerik bakımından en güçlü fitoöstrojenlerden olan şerbetçi otu ihtiva eder de o yüzden! Şimdi nedir boşanma ile alakası diyeceksiniz? Bu adamların östrojenleri artıyor, kiminde jinekomasti oluyor, ancak hepsinde kesin olan tek şey cinsel isteklerinin azalması! testosteron azaldığı için haliyle cinsel hayatları yok olduğundan tüm bu boşanmalar oluyor. Yani tek sebep hormon etkisi! Buradan bitkilerin ne kadar güçlü olduklarını anlayabilirsiniz. Yani demem o ki bitkiyle kalça mı büyürmüş diyip bitkileri hafife almayın. Bu nedenle bu bitkileri kadınlar dahil dengeli kullanmalıdır.

Östrojenik Bitkiler Nelerdir?

Keten Tohumu, Ada Çayı, Şerbetçi Otu, Lavanta, Çay Ağacı, Meyan Kökü (Yüksek oranda östrojeniktir)

Kalça Büyüten Meyveler Nelerdir?

Elma, Armut, Domates, Zeytin (özellikle zeytin meyvesinin yağ içeriği), Bezelye (Hem bezelye meyvesinin kabuk kısmı, hem de tohumları östrojen bakımından zengindir.)

Kalça Büyüten Sebzeler Nelerdir?

Havuç, Ispanak, Pırasa

  1. 4. Proteini Artırmak

Kalçanızdaki kas miktarını artırmak için protein tüketimini de artırmanız gerekir. Kalçalarınızdaki gelişim bu proteinli besinleri tüketmeniz ve yapacağınız egzersiz türleri ile herkes tarafından belli olacaktır! Yani daha belirgin, sıkı ve büyük hale gelecektir.

Kalçanızı Büyütecek Protein Kaynaklı Besinler Nelerdir?

Yumurta, tavuk,biftek, somon, ton balığı,süzme peynir,tüm baklagiller -nohut, fasulye-. Bunları bol bol tüketin, kalçanızdaki değişmeyi ve büyümeyi göreceksiniz. Mesela sabahları peynir ve yumurta yemeyi ihmal etmeyin. Öğle olarak yoğurt, ton balığı vs tüketmeniz sizin için iyi olacaktır. Bir de bu proteinli besinleri egzersizden hemen sonra yemek kalçanızın büyüme hızı ile doğru orantılıdır.

  1. 5. Yağ Masajı

Masajın kan dolaşımını hızlandırdığını herkes bilir. Örneğin, saç masajı saçı uzatır, yüz masajı yüzü gençleştirir, kalça masajı da kalçaları dolgunlaştırır. Önemli olan sizin bu östrojenik yağları düzenli olarak uygulamanızdır. Birkaç kez yapıp bırakıp sonuç alamadım derseniz zaten bir şey beklemeyin. Böyle uygulamaları en az 2 ay devam ettirmeniz gerekir, isterseniz dudak masajı olsun tüm bölge masajları için söylüyorum bunu. Peki bu yağlar nasıl kalça büyütüyor? Bu yağlar östrojen içerdiği için uygulandığı bölgelere deri yoluyla östrojen iletilmiş oluyor. Eğer saç bakımı ile ilgilendiyseniz doğum kontrol hapını mutlaka duymuşsunuz demektir. Mesela bununla yapılan saç maskeleri vardır ayrıca şampuana toz haline getirilerek eklenir. Neden mi? Çünkü östrojenin kalça büyütmek dışında saç kalınlaşması ve uzamasına da faydası bulunuyor. Yani konuyu toparlayacak olursam eğer östrojenik yağları ve sıvıları masaj yardımıyla düzenli olark kalça derinize uygulamanız zamanla kalçalarda dolgunluk, daha sonrasında da büyüme gösterecektir.

Kalça Büyüten Östrojenik Yağlar Nelerdir?

Soya tohumu yağı, Keten tohumu yağı, Ada çayı (Acı elma) yağı, Lavanta yağı, Yasemin yağı. Bu yağlardan birini sabah ve akşam olmak üzere düzenli olarak uygulayın. Uygulama süreniz sabah akşam en az 20 dakika olsun. Vücudunuzu masaja iyice alıştırın. Bu yağlar, kalça derinizin görüntüsüne de iyi gelecektir bu arada. Kokuları da hoş. Hele lavanta, doğal parfüm resmen. Bir taşla ikiden fazla kuş! Hem güzel bir vücut kokusu hem de pürüzsüz dolgun kalçalar.

One comment

Bir Cevap Yazın