7 Yıl Sonra Türkiye’ye Gelen Kuşu Öldürdüler!

Maalesef nesli tükenmek tehlikesi altında olan ve 7 Yıl Sonra tekrardan Türkiye’de görülen Yakalı Toy Kuşunu acımasızca öldürdüler!

Yakalı Toy Kuşu, toygiller familyasından çok ürkek bir kuş türü. Türkiye’nin en büyük kuş türü olan Yakalı toy, aynı zamanda dünyada en büyük uçabilen kuşlardan biridir. Boyutuna rağmen çok iyi uçabilmektedir.

Yakalı Toy Kuşu 7 yıldır Türkiye’de gözükmüyordu ve en son gözüktüğünde maalesef kendini bilmez insanlar tarafından vurularak öldürüldü. Kuş gözlemcileri ve Milli Parklar memurları tarafından koruma altına alınan ve 7 yıl sonra yeniden Türkiye’de görülen kuş türü yakalı toy, Yozgat’ta bir avcının kurbanı oldu. Aslında bunlara avcı demekte avcılara hakarettir. Çünkü gerçek avcılar neyi avlayacağını bilir ve gereksiz avlanmadan kaçınır.

Dünyadaki tüm canlılar avcı veya av konumundandır ancak her canlı avlandıktan ve ihtiyacıın karşıladıktan sonra avlanmayı bir süre bırakır. Türkiye’de ise bazı dengesiz ve ruh hastası insanlar ise önüne gelen ateş açmaya başladı. Bu av değildir, bu bir katliamdır ve hayvan soykırımıdır! Bunlar en ağır şekilde cezalandırılmalıdır.

Yakalı Toy Kuşu en son 2013 yılında Konya’da görülmüştür fakat o tarihten sonra kuş yolunu şaşırarak başka ülkelere gitti. Gittiği ülkelerden doğal park yetkilileri tarafından yakalanan kuşun bakımı yapıldı ve üstüne takip cihazı takıldı. Kuş 7 yıl aradan sonra 2020 yılında tekrar Türkiye’ye geldi ve Trabzonda görüldü. Daha sonra kuş Yozgat üzerinde uçarken kendini bilmez şerefsiz insanlar tarafından vuruldu ve öldürüldü. Kuşun üstünde takip cihazı gören şerefsizler, korktu ve kuşu öylece orada bıraktı.

Bir Cevap Yazın