Dünyada Yaşayan En Büyük Hayvan?

Hiç merak ettiniz mi dünyanın en büyük hayvanı nedir diye? Aklınızdan bir dinozor türü diye tahmin ediyorsanız doğru tahmin ettiniz. . Dünyanın en büyük hayvanı Argentinosaurus’dur. Ancak soyu tükenmiştir. Günümüzde yaşayan en büyük hayvan ise Mavi Balina veya Gök Balina da denir. Argentinosaurus Yaklaşık 40 ton civarında ve 30-35 metre boyundadır. Mavi balina ise 140 tondur, 25 ile 30 metre civarındadır.

Mavi Balina ve Diğer hayvanları kıyaslayan bir tablo.

Gördüğünüz gibi Mavi Balina hepsinden büyük durmaktadır. Bir de Mavi Balina ile Argentinosaurus’a bakalım.

Argentinosaurus az bir farkla Mavi balinayı geçiyor fakat dinozorun nesli tükendi, Mavi balina ise yaşıyor. Mavi Balinaların Kalbi 600 kiloya ulaşabiliyor. Atardamarının çapı 23 santimetredir. İlk günlerde 24 saatte 90 kilo alıyor. Mavi balinaların dişileri erkeklerinden daha ağırdır. Mavi balinaların başı geniştir, Yeni doğmuş bir mavi balina 7,6 metre uzunluğunda ve ağırlığı filden daha fazladır, Yavru mavi balina her gün neredeyse 379 litre anne sütü içmektetir.

Mavi Balinanın Kalbi;

Avustralya’da yaban hayatı yetkilileri Sydney kıyılarında bir mavi balinanın görüldüğünü bildirdi. Bunun mavi balina türünün Sydney açıklarında son 100 yıl içinde üçüncü görülmesi olduğu tahmin ediliyor. Mavi balinanın geçen ay Sydney’in Maroubra bölgesi açıklarında görüldüğü belirtildi. Ulusal Parklar ve Vahşi Yaşam Hizmetleri (NPWS), “son derece nadir” olan bu olayı doğruladı. Kurum, açıklamasında dünya üzerindeki en büyük hayvanlar olan mavi balinaların nadiren kıyıya bu kadar yakın görüldüğünü söyledi. NPWS adına konuşan Andrew Marshall, mavi balinanın gezegenin en büyük hayvanı olmasına rağmen normal şartlarda Sydney kıyılarından fark edilmeden geçebileceğini hatırlattı.

Marshall, “Mavi balinalar sık görülen canlılar değildir. Çünkü denizin çok uzağında yaşama eğilimindedirler. Popülasyonları geniş bir alana yayılmıştır. Göçlerine ve habitatlarına dair çok sınırlı veriye sahibiz” diye konuştu.

One comment

Bir Cevap Yazın