Muhabbet Kuşlarını Azdıran Besinler!

Muhabbet kuşları , yakın zaman aralıklarında devamlı kızışan, çiftleşmek isteyen canlılardır. Fakat bazen dişi kuşun, bazen erkek kuşun dikkati dağılabiliyor ya da sahibine karşı daha ilgili olabiliyorlar, burada devreye sizin girmeniz ve muhabbet kuşunuzu azdıran besinleri kuşlarınıza yedirmeniz gerekiyor. Bu besinler muhabbet kuşunuzun çiftleşme isteğinin yanında, kuşlarınızın hem çok seveceği yiyecekler olup hem de kuşlarınızın sağlığını koruyan yiyeceklerdir. Ayrıca düzenli olarak bu besinleri verdiğinizde kuşlarınızla aranızdaki bağ kuvvetlenecektir.

  1. Havuç

Muhabbet kuşlarınızın çiftleşmesini istiyorsanız hem dişi kuşunuza hem erkek kuşunuza düzenli olarak havuç yedirin. Özellikle erkek kuşunuz havuca bayılacaktır. Ayrıca muhabbet kuşunuzun sessizliğinden yakınıyorsanız da düzenli olarak havuç vermenizde neşeli olmaları sonucu lıkır lıkır öteceklerini söylemek tecrübeyle sabittir.

2. Nijer Tohumu

Nijer tohumu muhabbet kuşlarını kızıştıran ve çiftleşmelerini sağlayan en popüler bitkilerden biridir. Cinsel olarak uyarıcı tohumdur ve kuvvaetlendiricidir. Ben de kuşlarıma nijer tohumu verdiğimde çok hoşlarına gidiyordu. Bunu erkek kuşumun dişi kuşuma ayak atmasından anlıyordum. (Ayağını dişi kuşun arkasına koymasından bahsediyorum.)

3. Keten Tohumu

Muhabbet kuşlarının çok sevdiği, lezzetine bayıldıkları besindir keten tohumu. Hem keten tohumunun protein oranı da yüksektir. Kemik gelişiminde, sağlam olmasında etkilidir. Yeni yeni tüyler çıkarmakla birlikte, yumurtlama dönemindeki muhabbet kuşunuzun tüy dökümüne iyi gelecektir. Yine bunların dışında muhabbet kuşunuzun isteğini artıracaktır.

4. Haşlanmış Yumurta

Birçok kızıştırıcı yem ve mama tarifleri haşlanmış yumurtadan yapılır. Ben daha çok sade beyazını veriyorum kuşlara, 2 kuşum dışında hiçbir kuşlarım yumurta sarısını yemedi çünkü. Ama beyazını seve seve, dökerek yiyorlar, hatta uğruna eşleriyle kavga ediyorlar. Besin değerinin yüksek olması dışında özellikle erkek kuşların isteğini arttırır.

5. Dal Darı

Özellikle kuşların en sevdiği yiyeceklerin başında gelir, yulaf ile birlikte. Aynı zamanda kuşlarınızın mutlu olmasını sağlar güçlü içeriği ile. Bunun yanında kuşlarınızın ötmesini ve çiftleşmesini sağlar.

Uyarı: Tüm bunları veyahut bunlardan birini düzenli olarak kullanmanızı belirtiyorum ancak aşırılığa kaçıp kuşunuza yarardan çok zarar vermeyin. Unutmayın muhabbet kuşları çok hassas canlılardır.

Muhabbet kuşlarınız azdığında, gözleri fal taşı gibi açılacaktır. En çok da erkek kuşlarınızda böyle olur. Böyle olduğunda ise görevinizi başarıyla tamamlamışsınız demektir.

Son olarak muhabbet kuşu dostlarınıza iyi bakın, her gün belli bir zaman ayırın, ilginizi gösterin ve sevginizi esirgemeyin!

Bir Cevap Yazın