Bitcoinleri Çöpte Arıyor!

Bitcoin ilk çıktığı zamanlar madencilik yapan ve bitcoin biriktiren Gallerli 35 yaşındaki James Howells şehrin devasa çöplük alanında yeniden arama yapmak için izin istedi. Daha önce talepleri birçok kez reddedilen şanssız genç, bu sefer yetkililere kâr payı da önerdi. Bulunan Bitcoinlerin % 25 ini belediyeye vereceğini söyledi. Ancak belediye yine teklifi kabul etmedi.

Galler’in Newport kentinde yaşayan ve kaybettiği Bitcoin‘lerle ünlü olan James Howells, boş olan hard disk yerine içinde 7500 BTC olan cihazı çöpe atınca hayatı karardı. Yıllardır geniş bir arama için belediyeden izin talep eden ancak her defasında ret cevabı olan 35 yaşındaki bilgisayar mühendisi bu kez de Bitcoin’lerin değerinin yüzde 25’ini, yani yaklaşık 70 milyon doları koronavirüs yardım fonu adı altında belediyeye ve Newport’lulara bağışlamayı önerdi.

Newport şehir yönetiminden bir sözcü ise konuyla ilgili olarak Howells’a yardımcı olmalarının imkansız olduğunu belirtti ve şu ifadeleri kullandı:

“Bay Howells’ın hard disk’ini kaybettiğini anladığı günden bu yana, yani 2014’ten beri birkaç kez başvuru aldık. Buradaki çöpler için kazı yapılması, arama, çöplerin sağlıklı şekilde ayrılması çok büyük maliyeti olan uygulamalar. Bitcoin’leri bulacağımıza, bulsak bile hard disk’in çalışacağına dair hiçbir garanti yok. Bay Howells’a kazı yapmanın mümkün olmadığını, bunun çevreye çok kötü sonuçlarının olacağını birkaç kez söyledik. İsteğini kabul etsek bile, sabit diskin bulunmaması veya verilerin kurtarılamayacak durumda olmasıyla maliyeti kimin karşılayacağı sorusu var. Ona yardımcı olamayacağımız konusunda çok net cevap verdik”

Bir Cevap Yazın