Hristiyanlık İslam’a Göre Neden Daha Çok Yaygın?

Hristiyanlık İslam’a Göre Neden Daha Çok Yaygın? Neden Müslüman sayısı Hristtiyan sayısından fazla değil?

Dünyada 1.5 milyar Müslüman, 3. Milyara yakın Hristiyan var. Yani Hristiyanlar Müslümanlardan 2 kat fazla. Peki, bilim ve teknoloji çağında bilgiye bu kadar kolay ulaşabilirken, 4 Orta Doğu dininin içinden, son din olan ve diğer dinlerin de devamı olan İslam’a iman edenlerin sayısı nasıl oluyor da Hristiyanlığa inananlardan daha az oluyor? Neden İnsanlar Kuran okumak yerine incil okuyor? Dünyada en çok okunan kitaplardan biri İncilken Kuranı okuyanlar ise çok az. Okuyanların çoğu da ana dilinde okumadığı için Kuranda ne yazdığını da bilmiyor.

Bir kişi İslam’a inanıp Kuran okumaya kalkınca o ayette aslında onu demedi, şunu dedi, şu mecazi anlamda kullanıldı, zamanın şartları, şu ayeti anlaman için şu hadisleri bilmen lazım, Arapça farklı bir dil kendi dilinde bu ayeti anlayamazsın vs. vs. diyen bir sürü Din Alimi, Hacı Hoca çıkıyor. Doğruyu söylemek gerekirse insan bir an ne oluyoruz lan diyor.

Kuranı anlamak için onlarca kitap okuman, sohbetler dinlemen gerekiyor ancak bu bile yeterli değil çünkü tam manasıyla anlaman için Arap dilinin üstadı olman lazım. Hatta anadili Arapça olanlar bile Kuranı tam anlamış sayılmıyor. Hristiyan olmak için sadece İncili okuman yeterli. İncil gayet anlaşılır bir kitap. Her dilde çevirisi var. İncili farklı dilde okumak günah sayılmıyor. Mesela Cübbeli Ahmet Hoca Kuranı sadece Türkçe okumanın çok büyük tehlike olduğunu söyledi. Youtube üzerinde videoları mevcut. Bu yüzden Hristiyanlık dünyanın dört bir yanında var. Hristiyan olmak için sadece İncili okumak yeterli. Aracı tutmanıza, Latince öğrenmenize gerek yok. Kendi anadilinizde rahatça okuyabilirsiniz. Sadece İncil okuyan Hristiyan olabilir. Ancak İslam için Kuranı okumak yeterli sayılmıyor. Hatta Kuranı okuyunca da anlamış sayılmıyor. Arapçayı da çok iyi bilmen lazım.

Son olarak, İslam size bir giyim kuşam dayatır. Hristiyanlıkta ise böyle bir problem yok. Hristiyan olan bir Japon kendi yerel kıyafetlerini giyebilir, takım elbise, pantolon giyebilir. Bunları giyiyor diye Hristiyanlıktan çıkmaz. Ancak iş İslam’a gelince değişiyor. Şalvar takmayan, sarık takmayan, dilinde sürekli Arapça sözcükler olmayanlar gerçek Müslüman sayılmıyor. Bundan dolayı da Hristiyanlık insanlara daha makul bir din geliyor.

2 comments

  1. + Arapça kuranın dili

    + Meal kuranın asıl dilinden başka bir dile yapıpmış olan tercümesidir

    + Hiçbir meal kuranın aslının yerine geçmez

    + meal kurandandır ama meal kuran değildir

  2. ahaha o zaman mehmet kuranı sadece araplar anlayabilir. ne değişik din ya her şey araplara göre dizayn edilmiş. hiçbir meal kuranın yerine geçmezmiş eheh iyi ki bu dine mensup değilim.

Bir Cevap Yazın