Dabur Amla Bektaşi Üzümlü Saç Bakım Yağı Ürün İncelemesi

Öncelikle bu yazımın detaylı olacağını söylemeliyim. Eğer bu ürünle ilgili 1 haftalık ürün incelemesi istiyorsanız, linki buraya bırakıyorum.

1 Hafta Boyunca Dabur Amla Bektaşi Üzümlü Saç Bakım Yağı Kullandım! – Türkçe Malumatlar (turkcemalumatlar.com)

Ürünü eskiden haftada 2 – 3 gün kullanırdım ancak belli bir süredir haftada 1 kez uyguluyorum. Hintliler de haftada 1 kez bu uygulamayı yapıyormuş. Bunun yanında, teyzem bana saçını boyattırırken de boyaya eklediğimi belirteyim. Ürünün hem kendimdeki etkilerinden hem de teyzemdeki etkilerinden bahsedeceğim bir yazı olacak.

Öncelikle ilk kullandığım zamanlarda, saç boyumun yarısı kendi rengim, yarısı boya olduğu için ve ben tamamına uyguladığım için, oluşan renk ayrımını fark ediyordum. Yani saçları sarı olanlarda böyle bir ton değişikliği fark edilebilir. Bu nedenle saçlarında boya olanlar (özellikle sarı tonları)bu ürünü aldılarsa, yalnızca saç diplerine uygulamaları daha iyi olacaktır. Benim kendi saçlarım koyu sarı ve küllü kumral karışımı, onda bile fark yarattı. Hatta sevgilim saçlarımda yeşillik olduğunu söyledi. Kaldı ki zaten yağın renginin yeşil olduğunu biliyoruz, ancak zeytinyağı gibi yağlar kullandığımızda böyle renk değişimi olmuyor. Peki bu renk değişimi kalıcı mı? Hayır. Belli bir zaman sonra geçiyor. Tabi boyalı açık saçlar için bilemem. Boyalı saçlar bu ürünü kullanmaktan korkuyor ise eğer, onlara Dabur Amla Gold ve Dabur Amla Yasemin’i öneriyorum, onlardan bahsettiğim yazılarımı da buraya ekliyorum;

1 Hafta Boyunca Dabur Amla Jasmine Yasemin Özlü Saç Bakım Yağı Kullandım – Türkçe Malumatlar (turkcemalumatlar.com)

1 Hafta Boyunca Dabur Amla Gold Saç Bakım Yağı Kullandım – Türkçe Malumatlar (turkcemalumatlar.com)

Şimdi benim kısaca kendi saçlarımdan bahsetmem gerekirse eğer, gerçek rengi küllü kumral ve koyu sarı karışımı. Yani küllü saçlar arasında sarı saçlara sahibim. Saç uçlarımda da açılmalar ve renk farklılıkları var, sebebi eskiden farklı renk kullanmam idi. 1 yıldır uçlarımdaki saçlardan kurtulmaya çalışıyorum, bu ürün de her ne kadar sevgilim yeşillik kattığını söylese de bana yeşilliğin yanında kül rengi de , yani dip rengime yakın bir renk kattığını gösteriyor. Yani ürünü bakımın yanında boya niyetine de kullanıyorum. Haftada 1 kez, boya kabına 5 yemek kaşığı ekliyorum. (Saçlarımın diplerine, boyuna, uçlarına uyguluyorum anca yetiyor.) Kokusunu herkes hacı yağına benzetiyor, evet yoğun kokusu var, hatta teyzem bu kokudan bıktı, gerçi ürünü uyguladıktan sonra bere ile yatıyorum, çünkü öbür türlü her yere bulaşıyor ve kokusu çok yoğun oluyor, ancak bere ile yatsam da kokusundan şikayet ediyor teyzem. Kokusu beni rahatsız etmese de ben hariç evdeki herkes rahatsız oluyor ancak çok sağlam bir ürün olduğunu düşünüyorum. İsteyenler 1 – 2 saat de bekletebilir ancak ben madem haftada 1 gün uyguluyorum, uyandığımda saçımdan arındırırım diye düşünüp 8 – 9 saat bekletiyorum. Bence siz de öyle yapabilirsiniz. Ancak mutlaka saçlarınızı bone veya ince bere gibi şeyler ile kapatın, yoksa o yeşillik yastıklara yatağa geçiyor ve bere veya boneden de koku ve rengi geçmeyebiliyor.

Gelelim Ürün İncelemesine, ürünün bendeki etkileri;

  • Saçlarıma hacim veriyor.
  • Saçlarımın taranmasını kolaylaştırıyor.
  • Saçlarımın uçlarına küllü renk veriyor böylece boya niyetine kullanıyorum.
  • Saçlarımı uzatıyor.
  • Saç dökülmelerimi azaltıyor yani saçlarımı güçlendiriyor.
  • Saçlarımın buklelerini belirginleştiriyor.
  • Saçlarım dipten uca parlıyor.

Bende saç diplerimde ve boyumda koyulaştırma gibi bir durum yapmadı, dediğim gibi koyu sarı küllü kumral saçlarım olduğundan, zaten hemen hemen aynı renkler, belki de oluşturduğu renk fark edilmiyor. Ancak saç uçlarımda boya olduğu için onları koyulaştırdı. Zaten boyalarımdan kurtulmak isteyen ben için bu çok iyi durum. Yağı boya olarak kullanmak çok iyi bir şey.

Bunun dışında zaten saç rengini koyulaştırdığını ve parlattığını yazıyor ürün üzerinde, siz de ona göre alın.

Ayrıca Ürünü Pttavm’de Enucuzsatınal satıcısından 18 TL’ye temin ettiğimi belirteyim. Şimdi en fazla 20 – 25 olmuştur. 200 ml boyutuna göre gayet iyi bir fiyat.

Gelelim teyzemde gözlemlediğim etkilere;

  • Teyzemin kendi rengi küllü kumral, onda bir yeşillik yapmadı ancak sanki hafif koyulaştırdı ancak güzel gözüktü.
  • Saçlarına hacim kattı.
  • Saçlarının dalgalarını artırdı. Kaldı ki teyzemin saçları düze yakındır.
  • Teyzemin saçları parladı.

Ayrıca teyzeme uyguladığım boyanın zararlı etkilerini bastırdı diye düşünüyorum.

Açıkçası benim hali hazırda bakım rutinim var. Onları haftada 2 – 3 kez uyguluyorum. Ancak bu hem Hintlilerin ürünü olduğu için, hem de kendileri haftada 1 kez uygulamanın yeterli olduğunu belirttikleri için, bakım rutinimi bozmayacağını düşünüyor ve aylarca haftada 1 kullanmaya devam etmeyi düşünüyorum. (Ayrıca hintlileri övmeye falan çalışmıyorum, kendilerine karşı asla öyle bir amacım olmaz ancak rasyonel olduğum için kendilerinin saç bakımından anladığını biliyorum.)

Bunun yanında hali hazırda dabur amla yağı dışında yine haftada 1 kez uyguladığım sinameki kürünün linkini sizlere bırakıyorum;

Saçları 3 Ayda Omuzdan Bele Kadar Uzatan Formül! – Türkçe Malumatlar (turkcemalumatlar.com)

Son olarak ürünü çok sevdiğimi ve çok yönlü olduğu için uzun süre kullanacağımı sizlere belirtmek isterim.

Dabur Amla Bektaşi Üzümlü Yağı İçeriği:

One comment

Bir Cevap Yazın