Neutrogena Sivilce Karşıtı Yağsız Yüz Temizleme Jeli Ürün İncelemesi

Ürünü Nisan başında A101’de görmüştüm. Akşamında kardeşim sağolsun bana almış. Fiyatı 14 TL gibi bir şeydi. Zaten uygun olmasına şaşırmıştım. Bu arada aynı ürünü sanırım Gratis’te 24 TL’ye görmüştüm, bu ürünü kazıklanmak istemiyorsanız Gratis’ten değil, A101’den alın. Hali hazırda çok sayıda sivilcem olduğu için düzenli olarak sabah ve akşamları yüz temizleme rutinimde kullandım. Sivilcelerime iyi gelmekle birlikte, nedense beyaz noktalarım oluştu. Ben bu jele bağladım ancak sebebi bu jel olmayabilir onu belirteyim. Ürünün bendeki etkileri;

  • Sivilcelerimi kuruttu ve var olan sivilcelerimi azalttı.
  • Sivilce oluşumumu durdurmakla beraber, nedense beyaz noktalarım çıktı.
  • Cildimi arındırdı.

Kapaktaki yazıları okuyamayanlar için;

Son olarak belirtmeliyim ki Neutrogena markası da, hayvan deneylerinde kullanılıyormuş. Hayvan deneyi olduğunu bilmediğim bir zamanda kullanmakla beraber, size tavsiyem, şuanda elinizde varsa bitirip bir daha hayvan deneyi yapan markaları almamanızdır. Sonuçta bunlara belirli bir bütçe ayırıyoruz, aldığımız zamanda da ürüne hayvan deneyi yapıldığını bilmiyorduk. O yüzden daha önceden aldıysanız kullanın ve birdaha almamaya çalışın. Hayvan deneyi yapan markalar ve hayvan deneyi yapmayan markalar adlı ürün incelememiz yakında olacaktır. Malumatlarımızı bekleyin.

8 comments

    1. Yorumunuz için teşekkür ederim. Ben de şaşırdım, gerçi internette farklı farklı yazılar bulunmakta, bunlardan bir tanesini alıntılamam gerekirse;
      ”Neutrogena, resmi web sitesinde yaptığı açıklamaya göre; hükümetlerin ihtiyaç duyduğu ender durumlar dışında, dünyanın hiçbir yerinde kozmetik ürünlerimiz üzerinde hayvanlar üzerinde test yapmamaktadır. Neutrogena, bazı ülkelerde hala bu durumun devam ettiğini, hayvan deneyi yapmak zorunda olmasını hükümete bağlıyor.” Burada net bir ifade bulunmadığından, birdaha almayı düşünmüyorum.

      1. Ama kremleri çok iyi ya nasıl vazgeçerim şimdi mükemmel etkili el ayak topuk özellikle hani diyorlar ya Norveç’li balıkçılar için yani o kadar ağır hava şartlarına yapılmış bir içerikte. Ben de araştırayım.

      2. Cidden kaliteli bir marka ancak bu belirsizlik rahatsız edici. Bahsettiğiniz gibi kremleri etkisini gösteriyordu. İnternette de bilgi kirliliği dolaşıyor güvenemiyorum. Bunny Free adlı kullandığım bir uygulamada ”Neutrogena (Johnson & Johnson)” diye adı geçiyor ve hayvanlar üzerinde test edildiği yazıyor. Ancak parantezdeki yazanlara da anlam veremedim. Araştırmanız sonucunda beni de yorumunuz ile bilgilendirir misiniz?

        Bu arada, konu ile alakasız bir marka ama OGX markası kullandıysanız eğer, o marka da hayvanlar üzerinde deney yapıyormuş. Bazı ürünlerinden çok memnun kalmıştım ancak bu bilgiyi öğrenince buz gibi soğudum.

        Ben de şuanda muadil arayışındayım, yani hayvanlar üzerinde deney yapmayan ancak aynı seviyede kaliteli ürünler satın alıp deneyeceğim, denediğimde malumat atacağım zaman, yorum yaparsanız sizlere daha detaylı ürün karşılaştırması yapabilirim.

      3. Tabiki , de ya bunun içine girince çıkmak güç. Herkes doğruyu yazmaya biliyor. Benim gözlemim hayvanlar üzerinde denenmiyor ise o ürün pahalı oluyor. Gıda da öyle giyimde her şeyde az çok hile mevcut.

      4. Size katılıyorum. Zaten kullandığım uygulamada, hayvan deneyi yapmayan markaların sayısı (5309), hayvan deneyi yapanların sayısından (209) çok daha fazla. Ancak istisna markalar da (Organix, Nyx Kozmetik gibi) hayvan deneyi yapıyor. Bence bizlerin yapması gereken, bildiği kadarıyla bu tarz markalardan uzak durmak, elde varsa, bunları bitirip aradan çıkartmak ve birdaha satın almamak.

        Bazı markalar da belki bu hayvan deneyi olaylarının ortaya çıkmasından sonra, deney yapmayı bırakabilir, bu tarz markalar olduğunu da okumuştum sanki. Ancak yine de ben deney yapmayı bırakan markaları da almayı düşünmüyorum.

      5. Gayretini kutlarım. Deneyimlerini paylaş lütfen. Farkındalık önemli. Elimden geldiğince ben de dikkat etmeye çalışıyorum.

Bir Cevap Yazın