Aşk Hakkında En Önemli Bilgiler!

  1. Aşk Bağımlılık Yapabilir

Aşık olmak, bir doz kokain almak gibidir, çünkü her iki deneyim de beyni benzer şekilde etkiler ve benzer bir öfori hissini tetikler. Araştırmalar, aşık etmenin beynin 12 bölgesini aynı anda uyaran birkaç öforiye neden olan kimyasallar ürettiğini buldu.

2. Sarılmanın Bu Kadar İyi Hissettirmesinin Bir Nedeni Var

Aşk veya sarılma hormonu olarak adlandırılan oksitosin, kucaklaşma veya sarılma sırasında üretilir.

3. Kadınlar Testosteron Severler

Dünyanın dört bir yanındaki kadınların hırs, eğitim, zenginlik, saygı, statü, mizah anlayışı olan ve olduğundan daha uzun olan ortaklara aşık olma olasılığı daha yüksektir. Kadınlar ayrıca testosteron seviyelerine bağlı ayırt edici elmacık kemiklerini ve güçlü bir çene kemiğini tercih eder.

4. Cazibe Evrimseldir

Aşık erkekler beynin görsel kısmında daha fazla aktivite gösterirken, aşık kadınlar beynin hafızayı yöneten kısmında daha fazla aktivite gösterirler. Bilim adamları, erkeklerin bebek doğurup doğurmayacağını görmek için bir kadını görsel olarak büyütmeleri gerektiğini, kadınların ise yeterli bir sağlayıcı olup olmayacağını belirlemek için erkeğin davranışının yönlerini hatırlamaları gerektiğini tahmin ediyor.

5. Aşk Yavaş Ve İstikrarlı Yarışarak Kazanılır

Ne kadar uzun ve kasıtlı bir kur, uzun bir evlilik için o kadar iyi bir umuttur. Başlangıçta yoğun, Hollywood tipi romantizm yaşayan insanların boşanma olasılığı daha yüksektir

6. Erkekler Ve Kadınlar Sevgiyi Farklı Hissederler

Kadınlar genellikle partnerleriyle yüz yüze konuşurken sevildiğini hissederler; Erkekler ise, çalışırken, oynarken veya yan yana konuştuklarında genellikle duygusal olarak yakın hissederler.

7. Aşk Kelimenin Tam Anlamıyla Büyümenizi Sağlar

Aşık olma eyleminin kişinin vücudu ve zihni üzerinde sakin edici bir etkisi olduğu bilinmektedir. Bu da yaklaşık bir yıl boyunca sinir büyüme seviyelerini artıracaktır.

8. Zıtlıklar Çekmez

Benzer ve aynı çekicilik seviyesinde görünen bireylerin, önemli ölçüde farklı görünen insanlara göre birlikte olma olasılığı daha yüksektir. Birçok sosyal araştırmacı, insanların eşlerini veya romantik ilişkilerini nasıl seçtiklerinde bir düzen olduğunu göstermektedir. Bu, insanların onlarla benzer bir çekim seviyesini paylaşan diğerlerinden daha fazla etkilendiğini gösteren eşleşen bir Hipotez ile gösterilmiştir.

9. Kelebek Uçuşması Hissi Gerçektir, Stresle Alakalı Bir Durumdur

Midenizde kelebekler olmasının ifadesi, adrenalin patlamasının neden olduğu gerçek bir duygudur. Birine aşık olduğunuzda ve aşık olursanız, muhtemelen karnınızda dans eden ve çırpınan kelebeklerin hissinden kaçınmak zor olacaktır. Bu, bir vücudun savaş ya da kaç durumuna tepkisi olarak gerçekleşir.

10. Kalp Her Zaman Aşkı Temsil Etmedi

Kalp sembolü ilk kez 1250’de aşkı ifade etmek için kullanıldı. Bundan önce, yaprakları temsil etti.

Bir Cevap Yazın