Vajina Hakkında En Önemli Bilgiler!

  1. Vajinanız Şarap Gibidir

Evet, bu doğru. Vajinanın normal pH’ı 4.5 ‘ten az. Bu, tıpkı şarabın pH’ına benzer. Laktobasil, vajinaya hakim olan “iyi” bakterilerdir; onlar pH seviyelerini normal tutmaya yardımcı olur. Laktobasil seviyeleri düştüğünde, vajinal pH seviyeleri, maya enfeksiyonları ve bakteriyel vajinozis gibi vajinal enfeksiyonlar için ideal üreme alanı olan 4.5’in üzerine çıkabilir.

2. Yedikleriniz Vajinanın Kokusunu Etkiler

Örneğin, ananas tüketmenin vajinanıza daha tatlı bir koku verebileceğine dair yaygın bir inanış vardır. Vajinal koku değiştirdiğine inanılan diğer yiyecekler arasında sarımsak, soğanve balığın yanı sıra peynir ve biber bulunur. Bununla birlikte, bir uyarı: bayan parçalarınızın özellikle keskin koktuğunu veya kokularının önemli ölçüde değiştiğini fark ederseniz, enfeksiyon belirtisi olabilir , bu yüzden kontrol ettirmeyelisiniz.

3. Klitorisinizde Binlerce Sinir Bulunur

Klitoris vajinanın bir parçası olmasa da, bu muhteşem kadın cinsel organı hakkında konuşma şansını kaçıramadık. Klitoris birçok kadın tarafından cinsel zevkin temeli olarak kabul edilir ve buna şaşmamalı; sadece klitorisin ucu 8.000 sinir ucuna sahiptir – penisteki sinir uçlarının iki katından fazla – bu da onu bir kadının erojen bölgesinin en hassas kısmı haline getirir. Ve bu yeterli değilse, araştırmaGüvenilir Kaynak klitorisin cinsel uyarılma sırasında yüzde 300’e kadar artabileceğini göstermiştir.

4. Vajinada Yellenme Sesi Çıkmaz

Tüm kadınlar bunu bir noktada yaşadılar: vajinadan gelen ve genellikle “yellenme” olarak bilinen utanç verici ama kontrol edilemeyen bir hava emisyonudur. Sesler aldatıcı olabilir. Bayan parçalarımızdan çıkan bu küçük hava pufları basitçe şudur :vajinal kanaldan salınan sıkışmış hava. Geleneksel anlamda “osuruk” değildirler, çünkü atık gazlar değildirler ve hoş olmayan bir koku yaymazlar. Bununla birlikte, bazı nadir durumlarda, vajinal şişkinlik – vajinal fistül vajinadan mesaneye, kolona veya rektuma anormal bir açıklıktır.

5. Vajinanın Bir Kokusu Olması Gerekir

Bu şimdiye kadar yaygın bir bilgi olmalıydı ama değil. Sözün özü? Vajina, vajinal pH’ınızı sağlıklı ve dengeli tutmak için 24 saat çalışan son derece uzmanlaşmış bir bakteri ordusu içerir. Ve diğer bakteriler gibi, bunların da bir kokusu var. Böylece ara sıra kokusunu alırsınız ve kokulu vücut yıkamaları veya parfümler tarafından örtülmesi gereken hiçbir şey tamamen normaldir. Tabii ki, garip veya keskin yeni bir koku fark ediyorsanız, bir doktora görün.

6. Vajina, Cinsel Olarak Tatmin Olmadan Islanabilir

Bir vajina ıslak olduğunda, kişi seks yapmak istemelidir, değil mi? yanlış. Vajinalar bir sürü nedenden dolayı ıslanabilir. Hormonlar servikal mukusların günlük olarak atılmasına neden olur. Vulva yüksek miktarda ter bezine sahiptir. Ayrıca, vajinalar uyarılmadan bağımsız olarak dokunulduklarında otomatik olarak yağlama üretebilir. (Uyarılma uyumsuzluğu denilen bir fenomen, bu kadınlarda daha sık görülürGüvenilir Kaynak.) Unutmayın: Vajinal ıslaklık asla bir rıza sinyali olarak kabul edilmelidir. Rıza sözlü olarak yapılmalıdır. dönem. Oh, ve çiş sık sık vulvaya doğru yolunu bulur.

7. Vajina Renk Değiştirir

Azgın olduğunuzda, kan vulvanıza ve vajinanıza hücum eder. Bu, o bölgedeki cildinizin renginin daha koyu görünmesini sağlayabilir. Yine de endişelenmeyin, seksi zaman bittikten sonra normal gölgesine geri dönecektir.

8. Doğum Yapmak Vajinayı Kalıcı Olarak Uzatmaz, Ancak Vajinada Bazı Değişikliklere Neden Olur

Doğumdan hemen sonra vajinal olarak vajinanız ve vulvanız muhtemelen morarmış ve şişmiş hissedecektir. Vajinanızın, yakın zamanda geçen insan nedeniyle normalden daha açık hissetmesi de yaygındır. Ama merak etmeyin, şişkinlik ve açıklık birkaç gün içinde azalır. Bir de kuruluk var. Doğum sonrası vücut, vajinal yağlamadan kısmen sorumlu olan daha az östrojen yapar. Bu nedenle, doğumdan sonra ve özellikle emzirirken genel olarak daha kuru hissedeceksiniz, çünkü bu östrojen üretimini daha da baskılar. Vajinanız muhtemelen doğum öncesi olduğundan biraz daha geniş kalacak olsa da, düzenli pelvik taban egzersizleri uygulayarak vajinal kaslarınızı tonlu ve sağlıklı tutabilirsiniz.

9. Vajinal Orgazm Kramplarınıza İyi Gelebilir

Dopamin ve serotonin gibi iyi hissettiren kimyasalların salınımını teşvik etmek için kendinize bir orgazm vermeyi deneyin. Bu kimyasalların doğal ağrı giderici etkileri adet kramplarından kaynaklanan ağrıyı hafifletebilir ve orgazmdan sonra kasları gevşetir. Mastürbasyon yaparken, bazı insanlar havaya girmek için vibratör kullanmaktan veya seksi bir şey izlemekten hoş alır. Ve kendinize yeni zevkli şekillerde dokunmayı merak ediyorsanız, kadın orgazmları rehberimize göz atın.

10. Klitorisin Penis İle Çok Ortak Noktası Vardır

Sina Dağı’ndaki Icahn Tıp Fakültesi’nde aile planlaması alanında görevli olan Sharon Gerber,”Tıpkı penis gibi prepuce, glans ve frenulum var” diyor. Penisten daha küçük olsa da, klitoris aslında iki kat daha fazla sinir ucuna sahiptir – klitoris 8.000 sinir ucuna sahipken, tüm penis sadece 4.000’e sahiptir. Tüm insan vücudundaki en yüksek sinir uçları konsantrasyonudur.

Bir Cevap Yazın