Call Of Duty’deki Ghost Kimdir? Öldü mü?

Simon “Ghost” Riley

Simon Riley bilinen adıyla “Ghost”. Modern Warfare 2’nin ana karakterlerindendir. Simon Ghost Riley İngilterenin Manchester Şehrinde doğmuştur. Tarzı nedeniyle oyuncuların çok büyük beğenisini toplamıştır. Bir maske, güneş gözlüğü ve telsiz kulaklık takar. Maskesinin üzerinde kuru kafa resmi vardır. Tarzı o kadar çok sevilmiştir ki kendine özel bir çizgi roman serisi çıkarılmıştır. Bu onun geçmişini anlatır. Suratı sadece orada gözükür. Ghost’un sesi ve hareketleri nedeniyle birçok oyuncu onu bir önceki oyundaki “Gaz”‘a benzetir. Zaten ikisinin seslendirmeni aynıdır. Aynı zamanda Soap onun ismini saçma bulur. Sanki Soap’ın ismi çok anlamlı da… Soap sabun demek…

Kafkas ırkına mensup olan Ghost, Birleşik Krallık vatandaşıdır. Ghost Askerlik Kariyerinde CIA ve SAS gibi özel birliklerte Çalışmışdır. Sonra Captain Price Tarafından Task Force 141 e transfer edilmiştir.

Operasyon Kingfish

Ghost’un Task Force 141 ile yaptığı bilinen ilk görevdir. Soap, Price ve Roach ile Makarov’u öldürmeyi denerler fakat içeri girdiklerinde Makarov orada yoktur. Kaçarlarken Soap yaralanır. Price’a savunma ateşi için yardım eder fakat Price ona gitmesini ve bunun bir emir olduğunu söyler ve helikoptere koşar.

Task Force 141

Ghost oyunda ilk olarak telsizden duyulur.Sonra koşarken otobüsün arkasından koşarak geldiği görülür. Ghost Task Force 141’de John Price,General Shepherd ve Soap MacTavish’in komutası altındadır. Emri altında ve ona en yakın olan kişi ise Gary “Roach” Sanderson’dır.Oyunda Task Force 141’in önemli bir üyesidir ve neredeyse bu ekibin tüm görevlerinde vardır. Alejandro Rojas’ı yakalamak için onun sağ koluna elektrikle işkence yapar. Oradan kaçacaklarken çevrelerini Rojas’ın adamları sarar. Roach onları geciktirse bile başarıyla kaçarlar.

Rusların Petrol Üssünü Temizleme ve Prisoner 627’nı Kurtarma

Ghost bu görevde hava desteğini eline alır ve üssün temizlenmesine yardım eder. Prisoneer 627’nı kurtarmak için Gulag üssünün bilgisayar sistemine girer. Soap, Roach ve diğerlerinin geçmesi için kapıları açar ve onları kameralardan takip eder.

Rusların Nükleer Füzesini İmha Etme

Washington’a atılıcak nükleer füzeyi durdurmak için Task Force 141 görevlendirilir. Uçaktan atlayış sırasında Roach kaybolur. Price, kaybolan Roach’u bulup Ghost ve diğerlerinin yanına gider. Soap bu sırada onlara Predator Füzesi ile yardım eder. Price Ghost’tan denizaltıya girebilmesi için savunma ateşi açması ister. İçeri girince Ghost Price ile iletişim kurmaya çalışır fakat Price ona cevap vermez. Ghost Nükleer füze kapaklarının açıldığını görünce Price’a şiddetle bunu durdurmasını söyler fakat Price bunun üzerine ona sadece “İyi” diyerek karşılık verir. Füze havalanınca Ghost herkesin siyah alarma geçirir. Fakat sonra Price’ın füzeyi uzaya fırlattığını öğrenince bu emri geri çeker.

Makarov’u bulmaya çalışmak

İstihbarat Vladmir Makarov’un yerini bulur ve onu öldürmesi için Ghost’un ekibi Rusya’ya gider. Ghost ve Roach bundan sağ kurtulur ve sağ kalan diğer birkaç kişi ile güvenli eve giderler. Makarov’dan iz olmayınca oradaki bilgisayarın bilgilerini çalarlar. Oradan sadece Ghost ve Roach sağ çıkar.

Ölüm

Roach ile güvenli evden kaçarlarken Roach’un yakınına bir havan topu mermisi isabet eder. O sırada Ghost, Shepherd’dan yardım ister ve helikopterlerle yardım alırlar. Ghost, Roach’u kaldırır ve karşılarında inmiş helikopteriyle bekleyen Shepherd’ın yanına gider. Shepherd onlara bilgilerin ellerinde olup olmadığını sorar. Ghost’ta ona olduğunu söyler ve Roach cihazı ona uzatır. Bunun üzerine Shepherd ikisine de ihanet ederek onları vurur, Roach tam olarak ölmez fakat hareket bile edemez. Fakat Ghost onun kadar şanslı değildir ve Sol omuz bölgesine aldığı mermiyle ölür. Bunun üzerine Shepherd cesetleri yakar.

Ghost’un favori silahı ACR’dir.Sadece birkaç bölümde silahı farklıdır.

Portekizce ve Rusça bilir.

Infinity Ward’ın web sitesinde Ghost Modern Warfare 2’nin en favori karakter anketinde 1. olmuştur.
Kıyafeti Xbox Live’dan avatar kıyafeti olarak alınabilir.

Ghost çoğu bölümde farklı renkte maske takar fakat aynı iskelet desenine sahiptirler.

IGN’nin geliştiriclerle yaptığı röportaja göre Ghost’un tam olarak ölmediği yakında geri döneceği söylendi.
Ghost’un göz rengi çizgi romanda da oyunda da kahverengidir.

Gözlüklerini hiç çıkartmaz.

Boyu 189 cm’dir.

Ghost,Roach ile çok iyi dosttur. Roach’u diğerlerinden daha çok tanır.

Seride Craig Fairbrass tarafından seslendirilen ve tüm adı verilen tek karakterdir.

MW2’nin galasındaki fragmanında Ghost değiştirilmiştir.

Bir Cevap Yazın