Site icon Türkçe Malumatlar

Zengin Semtlerinin Özellikleri

Zengin Semtleri Sıradan Semtlerden Farklıdır

Zengin semtlerinde sokaklarda oynayan çocuklar yoktur. Çocuklar ufak yaşta İngilizce, Almanca, Fransızca, bale, piyano kurslarına gitmektedir, ödevleri bitince de evlerinde playstation tarzı oyun konsolları ile vakit geçirmektedirler. Aşağı inerlerse de tenis kortlarında veya havuzlarda vakit geçirirler. Zengin mahallelerinde bulunan evlerde yemek kokusu yükselmez, yazın belki mangal kokabilir ama o da nadirdir, mangalı da büyük bahçesi olanlar yapar. Balkon yıkanmaz, araba yıkanmaz, halı yıkanmaz, yorgan yünü çırpılmaz. Asılmış çamaşır görülmez, kurutma makinesi vardır. Haftasonları sokaklarda koşan eşofmanlı genç yetişkinler görülür, eşofman terleten hışırtılı termal zımbırtılardan değildir. Kaliteli pamuktur. Bazen koşuya ufak bir fino eşlik eder. Zengin mahallelerinde yaşayan insanların köpekleri sıradan mahallelerde yaşayan insanlardan daha çok et tüketir. Diğer sıradan mahallelerde olduğu gibi, bu tarz mahallelerde de bir arabanın altından diğer bir araba altına doğru kedi koştuğu görülebilir. yalnız koşan kedilerin tasmalı ve besili olması daha bi muhtemeldir.

Zengin semtlerinde genellikle cami yoktur, varsa da çok azdır. Olan camiler de baya kalitelidir, içi ferahtır, güzel kokar. Zengin semtlerindeki camilerde caminin içi ayak kokmaz. Yırtık çorap ile namaz kılan göremezsiniz. Ayrıca bu camilerden ezan sesi çok az çıkar. Ulaşımı genelde zor olan semtlerdir. Az otobüsü, minibüsü var bu semtlerin. Malum hepsi kendi arabasıyla sağlıyor ulaşımlarını. Otobüsleri pek kalabalık olmuyor ve genelde en yeni otobüsler kullanılıyor. Kiralar yüksek, evler oldukça lüks ve bakımlıdır. Sokaklarsa oldukça sessiz ve sakindir. Mahalle bakkalında satılan ürünler pahalıdır, manav da ise organik tarım ürünleri gene fahiş fiyatlara satılır.

Bu yerlerde komşuluk yapma adeti yoktur. Ramazan’da davulcu giremez, muharremde aşure, bayramda kurban eti dağıtılmaz. Uzun tatillerde, sitede ya da apartmanda kalanlara acınarak bakılır. İş, apartman aidatı ödemeye geldiğinde herkes çamura yatar. Yaz geldiğinde site otoparkı neredeyse boşalır. Apartman ve sitelerde, mutlaka özel güvenlik ve kameralı izleme tertibatı bulunur. Yılbaşında bahçeler ışıklandırılır. Zengin semtte kapıcı olmak, fakirler için statü sembolüdür. Bu semtlerden genellikle CHP’ye oy çıkar fakat son zamanlarda çok yoğun AKP oyları da çıkmaktadır. Bu tip yerlerin parklarında şarapçı, tinerci falan bulunmaz. Rahatça oturulur. nitekim bütün gün köşebaşlarında dikilip tespih sallayan tiplere de rastlanmaz. Kimse sizi rahatsız etmez. Sabahları herkes birbirine günaydın der.

Exit mobile version