Yunanlıların Ekrem İmamoğlu’nu Yunan Olarak Görmesi…

Yunanlıların Ekrem İmamoğlu’nun Yunanlı Olarak Görmesi…

İstanbul seçimlerini sadece Türkiye değil Yunanistan’da merakla takip ediyordu. Yunan halkının İstanbul seçimlerine yoğun bir ilgisi vardı. Ekrem İmamoğlu İstanbul’da belediye başkanı olunca buna en çok sevinenlerden biri de haliyle Yunanlılar oldu. O gün Yunanistan’da “İstanbul’u Fetheden Yunanlı” diye manşet attılar.

22 Eylül 2021 tarihinde Ekrem İmamoğlu Yunanistan’a bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret ettiği yerler arasında Antik Yunan eserlerinin bulunduğu turistik yerler de vardı. İmamoğlu’nun bu yerlere yoğun ilgisi üzerine Yunan basını yine İmamoğlu için Yunan yakıştırması yaptı.

Ekrem İmamoğlu için, ataları ziyarete geldi diyen Yunanlılar, İmamoğlu’na karşı yoğun ilgi gösteriyor. Ekrem İmamoğlu için “Yunancası Türkçesinden daha iyi” deniliyor. Greek City Times gazetesinin Atina müdürü Paul Antonopoulos twitter paylaşımında İmamoğlu için “İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu bugün atalarının binlerce yıl önce Atina’da inşa ettiği eserleri ziyaret etti” ifadelerini kullandı.

Yunan kültürüne baya ilgili olduğu gözlerden kaçmayan İmamoğlu’nun ayrıca Yunan havalarını da iyi bildiği bilinmektedir. Pek çok Yunanlı Dostu olan İmamoğlu, Yunanlılar ile birlikte Horon da tepmektedir.

2 comments

  1. sen kimden tarafsın bilader? bir chp ye sövüyorsun bir akp ye sövüyorsun başka paylaşımda mhp lilere laf atıyorsun hayırdır lan nesin sen amerikan ajanı mısın!

    1. yazar illa bir demokratik unsuru mu savunacak? ne kadar dar görüşlü bir “insan”sın

Bir Cevap Yazın