Seks Yapmanın Faydaları Nelerdir? 5 Maddede Seksin Faydaları!

  1. Geliştirilmiş Kalp Sağlığı — Evet, Seks Bir Kalp Egzersizidir

Her fiziksel aktivitede olduğu gibi sağlıklı seks de kalbiniz için iyidir. Ocak 2015’te Amerikan Kardiyoloji Dergisi’nde yayınlanan bir çalışma, haftada iki kez veya daha fazla seks yapan erkeklerin, ayda bir veya daha az seks yapanlara göre felç veya kalp krizi gibi kardiyovasküler hastalık riskinin daha az olduğunu buldu. Ve sekste yer alan eforun kalp için bir tehdit olduğundan endişe edenler için, Amerikan Kalp Derneği’nin Cinsel Aktivite ve Kardiyovasküler Hastalık Bilimsel Açıklaması, seks yapmanın 3 ila 5 metabolik eşdeğeri (MET) aralığında kalp sorunu olmadan egzersiz yapabilen insanlar için güvenli olduğunu söylüyor. MET’ler, bir aktivite sırasında harcanan enerjinin (kalorilerin) bir ölçüsüdir. 3 MET’de egzersiz yapmak orta hızda yürümekle yaklaşık aynıdır, 5 MET ise düşük etkili bir aerobik egzersiz gibidir. Seks yapmak aslında oldukça iyi bir egzersiz şekli olarak kabul edilebilir: Ekim 2013’te PLoS One dergisinde yayınlanan küçük bir çalışma, erkeklerin ortalama 25 dakika süren seks seansları sırasında dakikada ortalama 4 kalori yaktığını ve kadınların 3 kalori yaktığını gösterdi. Koşu bandında oynamaktan çok daha eğlenceli.

2. Adet Sancısından Bile Daha Tatlı Ağrı Kesicidir

Sadece eşinize bakmak – hatta eşinizin bir fotoğrafına bile – acıyı hafifletmeye yardımcı olabilir. Kaliforniya’daki Stanford Üniversitesi’nde gerçekleştirilen PLoS One’da yayınlanan başka bir çalışmada, anestezi uzmanları katılımcılara romantik partnerlerinin fotoğraflarını veya çekici yabancıların fotoğraflarını gösterdiler veya bir kelime oyununa katılmalarını istediler. Romantik partnerlere bakmanın acı deneyimini önemli ölçüde köreltdiğini buldular. Bu nedenle, acının seks için bir engel olduğunu düşünseniz bile, bunu zaman ve çabaya değer bir seks yararı olarak düşünün: Sevgilinize gerçekten bakmak için bir dakikanızı ayırın. Diğer çalışmalar, kadınların iyi bir orgazm yoluyla adet kramplarından biraz rahatlama elde edebileceğini bulmuşlardır.

3.Daha Az Stres Ve Düşük Kan Basıncı

Seks, endorfinleri ve ruh halini artıran diğer hormonları yükselterek stresi hafifletmeye yardımcı olabilir. Bir egzersiz şekli olarak, sizi sakinleştirmeye de yardımcı olabilir. Buna ek olarak, Biyolojik Psikoloji dergisinde yayınlanan bir İskoç çalışması, cinsel aktivitenin stresli olaylar sırasında kan basıncındaki artışları önlediği bulunmuştur. Bu etki penetrasyon ile seks yapan kişilerde daha belirgin olsa da, nonpenetrative seks ve mastürbasyon da sakin kalmanıza yardımcı olabilir.

4. Prostat Kanseri Riskinin Azalması

Aralık 2016’da European Urology dergisinde yayınlanan bir çalışma, ayda dört ila yedi kez boşalanlara kıyasla ayda 21’den fazla boşalan erkeklerin prostat kanserineyakalanma olasılığının yüzde 20 daha az olduğunu buldu. Bu bağlantıyı doğrulamak için daha fazla araştırmaya ihtiyaç duyulsa da, düzenli olarak boşalan erkeklerin prostat kanseri riskini azaltabileceği görülmektedir.

5. Daha İyi Uyku Ve Bunun Sonucunda Artan Cinsel İstek

Ulusal Uyku Vakfı’na göre orgazm sonucunda salgılanan prolaktin hormonu , uykulu ve rahat hissetmenize yardımcı olabilir. Bu yüzden siz ve eşiniz tatmin edici bir seanstan kısa bir süre sonra uyuklarsanız ve yenilenmiş hissederek uyanırsanız çok şaşırmayın. Bu uyku bağlantısı da ters çalışır: Mayıs 2015’te yayınlananbir çalışmaya göre Cinsel Tıp Dergisi , yeterince göz kapamak cinsel tepkinizi artırabilir ve düzenli olarak seks yapma şansınızı artırabilir. Araştırmacılar, kadınların daha uzun süre uyuduklarında, ertesi gün daha fazla cinsel istek bildirdiklerini keşfettiler.

One comment

Bir Cevap Yazın