Labia Ya Da Vajinal Dudaklar Hakkında Sizi Şaşırtacak 7 Bilgi!

1.Labia Vulvanızı Koruyor

Labianız klitorisi, vajinanın açılmasını ve üretrayı çevreler ve korur. Labia’nın ana işlevi vulvanızı veya dış kadın genital organlarını korumaktır.

2.Labia Majora Ve Minora Labia majora veya dış labia ve labia minora olarak adlandırılan labia’nın farklı bölümleri vardır. Labia majora’nız daha şişman ve daha büyük, minora ise dış labia altındaki cildin kıvrımlarıdır.

3.Labia Cinsel Uyarılma Sırasında Büyüyor

Cinsel ilişki sırasında uyandırıldığında labianız normalden daha büyük hale gelebilir. Bunun nedeni, labia’nın cinsel uyarılma sırasında artan vajinal kan akışı nedeniyle kanla birlikte engorged veya şişmesidir.

4. Kadın Genital Sünneti

Bazı kadınlar labia için cerrahi geliştirmeler için bıçak altına yatırıyor. Bu cerrahi işlem labiaplasti olarak bilinir, bu da labianın yeniden şekillendirilmesi anlamına gelir. Labia görünümünü geliştirmek için başka bir kozmetik prosedür labia şişirme veya dolgunlaşma olarak bilinir. Bu, labia majora’da kadının kendi yağ veya dermal dolgu maddelerinin enjeksiyonlarını içeren ameliyatsız bir tekniktir. Kadınlar orada daha genç görünmek için bu prosedürü tercih ediyor. Bununla birlikte, dünya çapında milyonlarca kadın, herhangi bir tıbbi gözetim veya anestezi olmadan labianın kesildiği çok küçük yaşta Kadın Genital Sünnetine (FGM) maruz kalmaktadır. FGM zararlı ve son derece travmatiktir ve yakın zamanda birçok ülkede yasadışı hale getirildi.

5. Yırtık ve şişmiş Labia Labia, doğum nedeniyle ve ayrıca cinsel saldırı veya istismar gibi talihsiz olayları takiben yırtılıp şişebilir. Bununla birlikte, yoğun bisiklet gibi diğer fiziksel aktiviteler de şişme ağrısına neden olabilir ve uzun mesafeleri (haftada ortalama 462,5 km) kat etmek zorunda kalan yırtık bir labia ve kadın bisikletçiler buna daha yatkındır [2]. Bazı kadınlar kaba ve tutkulu bir sevişme seansından sonra yırtık labia nedeniyle ağrı ve kanamadan şikayet ediyor.

6. Labia Yaşla Birlikte Değişiyor

Yaşlandıkça, labianız küçülme eğiliminde olduğu ve hatta bir kadın düşük östrojen seviyeleri nedeniyle menopoza yaklaştığında veya yaşadığında daha sarkık hale geldiği için görünüşte değişecektir. 20’leriniz boyunca labianız daha ince görünecektir

7. Hiçbir Labia Eşit Ve Aynı Değildir

Son olarak, her kadının labiasının bir şekilde farklı göründüğünü hatırlamak önemlidir. Pornografi, bir kadının cinsel organının nasıl görünmesi gerektiğine dair gerçekçi olmayan standartlar yerleştirdi, bu yüzden labia’nızın görünüşünden utanmayın.

Bir Cevap Yazın