Dünyayı Böyle Kandırdılar! İngiliz Ajanları Nasıl Görünür?

Filmlerden bilirsiniz. İngiliz ajanları her zaman takım elbiseli, karizmatik, yakışıklı, elinde viski kadehi, belinde güzel bir silahı, yanında da bol bol güzel kızlar olan birileri olarak takdim edilir. Sinema tarihindeki en tanınmış İngiliz Ajanı ise James Bond’dur.

Filmlerde bu ajanlar hep aynı görünür. Hep takım elbiselidir. Hepsi yakışıklı, kibar, centilmen ve kadınlarla nasıl konuşacağını bilir. Peki ya bunun bir aldatmaca olduğunu söylesek ne düşünürdünüz? Beyler! Türk İmparatorluğu nasıl battı sanıyorsunuz? Batılılar ajanlarını içimize sızdırdılar ve o ajanlar adeta bizden gibi gözüktü. Taktı sarığı kafasına, aldı eline kuranı millete vaaz vermeye başladı. Türk milleti de dedi, ya bu adam ne güzel Kuran okuyor, ne güzel konuşuyor. Güvendiler. Bu tip adamlara makam mevki verdik ve en sonunda kendi İmparatorluğumuzu batırdık.

Gerçekte İngiliz Ajanları o toplumun hassasiyetlerine göre giyinir ve hareket eder. Bir İngiliz Ajanı İslam’ı Müslümandan daha iyi bilir. Bir İngiliz bir Arap’tan daha iyi Arapça konuşabilir. Bir İngiliz Ajanı bir Türk gibi bıyık bırakabilir, Türkçe nutuk atabilir. İngiliz ajanı nerede ne giyeceğini iyi bilir. Bir İngiliz Ajanını çölde görseniz onu gerçek bir Arap-Bedevi zannedersiniz. Filmlerde ise bu ajanları takım elbise içinde gösterirler. İşte bu aldatmacadır. Türk milleti bu aldatmacalara alet olmamalı ve kimseye güvenmemelidir. Özellikle Allah, Kuran, İslam diyenlere bu konuda dikkat edilmeli. Unutmayın arkadaşlar. Ajanlar bugün Allah, Kuran, İslam der. Yarın Atam izindeyiz, biz Atatürkçüyüz der. Sonra da bu Atatürkçüyüz diyenler “Azerbaycan- Ermenistan savaşında Maalesef Türkiye olarak Azerbaycan’a yardım ettik” diyerek milletin kafasını bulandırır. Uyanık olun!

Bir Cevap Yazın