Usame Bin Ladin Counter-Strike Hayranı Çıktı

El Kaide adlı islamcı örgütün kurucusu Usame Bin Ladin Counter-Strike oyuncusu çıktı! 2011 yılında öldürülen fakat ne hikmetse cesedi apar topar yok edilen Usame Bin Ladin ile ilgili bazı belgeler yayınlayan CIA, El-Kaide kurucusunun Counter-Strike oynamayı sevdiğini açıkladı. Ayrıca Disney filmleri ve Super Mario, Final Fantasy, Dragon Ball Z ve Half Life da Usame Bin Ladin’in favorileri arasındaymış.

İnternet bağlantısı üzerinden online oynadı!

Bin Ladin, internet bağlantısı ile Counter-Strik oyununu online oynadı. En sevdiği silah ise AK-47 ve AWP. Eğer 2000’li yılların başlarında çevrimiçi olarak Counter Strike oynadıysanız Bin Ladin ile aynı sunucuda bulunmuş olabilirsiniz.

Bin Ladin ABD tarafından önce kahraman sonra ise terörist ilan edildi. Komünistlerle savaşırken kahraman ilan edilen Usame Bin Laden, komünizmin çökmesi ve SSCB’nin dağılmasıyla ABD tarafından bu kez terörist ilan edildi. Bin Ladin’in örgütü El Kaide günümüzde varlığını devam ettirmektedir.

El-Kaide, İslam dünyasını Batı’nın etkisinden kurtarıp İsrail’i de yok ederek, İspanya’dan Endonezya’ya kadar uzanan bölgede Sünni şeriat kanunlarıyla yönetilen bir devlet kurmayı amaçlamaktadır. cihatçı Selefilik olarak tanımlanan bu ideolojinin kökenleri Mekteb el-Hidemat’a dayandırılmaktadır. Örgüt ayrıca, İslam mezheplerinden Şiiliği de reddeder ve Şiiliği benimseyenleri kâfir olarak değerlendirir. Bin Ladin’in ise Vahhabilik ve Selefilik ideolojilerini, cihatçı bir anlayışla benimsediği belirtilmektedir. Lawrence Wright’a göre Seyyid Kutub’un çalışmaları ve Abdullah Azzam’ın cihat çağrısı olmasaydı, el-Kaide var olmayabilirdi.1950’ler ile 1960’larda verdiği vaazlarda Kutub, şeriat kanunların eksikliğinden dolayı İslam dünyasının artık tam olarak Müslüman olmadığını ve İslam öncesindeki Cahiliye Dönemi’ne dönüldüğünü ifade etmekteydi. İslam’ı kurtarmak adına erdemli Müslümanlar tarafından, şeriat kanunlarını benimseyen “gerçek İslam devletleri” kurulmalı ve Müslümanlar, sosyalizm ile milliyetçilik gibi Müslüman olmayan toplumlar tarafından oluşturulan akımların etkisinden kurtarılmalıydı.

Muhammed Cemal Halife, “İslam, diğer dinlerden farklı olarak bir yaşam biçimidir. Biz (Halife ve bin Ladin), İslam’a göre nasıl yememiz, nasıl evlenmemiz, nasıl konuşmamız gerektiğini öğrenmeye çalışıyorduk. Seyyid Kutub’un çalışmalarını okurduk. Kendisi, bizim neslimizi en çok etkileyen isimlerin başında gelmektedir.”

Bir Cevap Yazın