5 Yıldır Bilinç Bulanıklığı (Konfüzyon) Yaşayan Birinden Bilinç Bulanıklığına Karşı Öneriler

Bu durumu 2016 sonları 2017 başlarından beri yaşamış ve şuanda etkisinin azaldığını gözlemlemiş biri olarak size birtakım önerilerim var. Ancak bundan önce Konfüzyon Nedir? Bilinç Bulanıklığı Nedir? Bunları açıklayacağım.

Konfüzyon – Bilinç Bulanıklığı, kafa karışıklığı, hafızanın zayıflaması, konuşma sırasında duraklama ve konuşmada zorlanma, bulunduğu konumun ve zamanın farkında olmama, sürekli unutma durumudur.

Öncelikle Nöroloji’ye uyku bozukluklarım sebebi ile gitmiştim. Ondan sonra kullandığım ilaçlar, var olan konfüzyonumu artırdı. Ancak uyku bozukluğum için kullandığım ilaç yeterli olmadığından, 200 mg olanını vermişti doktor. Kendisiyle konuşmamız sonucunda bu belirtilerin olduğunu öğrendim. Biraz da alaycı ifadesi vardı doktorun, unutmayın ki çoğu doktor böyledir. Hem bu zaten bildiğim kadarı ile bir hastalık değil, bir belirti. Zaten kendim de sürekli çevreme anlatıyordum, ancak bunun ne olduğunu ya da adını açıklayamıyordum. Bu arada bu bazen kalıcı, bazen geçici olabiliyormuş. Bazen, anne baba adını vs. hatırlamama gibi durumlar oluşuyordu kendimde. Bilhassa otobüste ani fren olduğunda kısa süreli hafıza kaybı oluyordu. Neredeyim ben? Tarzı sorular sık sık oluşuyordu zihnimde. Hatırladığımda da aşırı saçma buluyordum bu anları. Ayrıca ilacı 4 sene kullandığımı da belirteyim. Şunu da söylemeliyim ki ilaç bende yan etkilere neden olmuştu. En son yine uykum aşırı artmıştı. Başka şehre taşınınca yine nörolojiye gittim ve bu ilaç hakkında olumsuz şeyler söylendi zaten reçete de vermedi. Ben de almadım bir daha haliyle. Ayrıca bu dönemde yaşadığım her şeye resmen şaşkınlıkla bakıyordum anlam veremiyordum aşırı gerçekten aşırı saçma bir durumdu. İçinde bulunduğum durumun farkında olmuyordum. Sürekli uyukluyordum hayatım uyumayla geçiyordu. Uyandığımda da sersem oluyordum. Yani 5 yıldır her an böyle olmadı tabi ki ancak sık sık yaşıyordum bu durumu. Neyse ki kurtuldum.

Bilinç Bulanıklığımı Nasıl Azalttım?

Öncelikle beslenme dengesizlikleri, uyku bozuklukları, hastalıklar bu durumu artırıyor. Ben bunlar üzerine bu belirtiyi azaltmak adına şunları yaptım.

  1. Doğru Zamanda Uyumak Ve Yeteri Kadar Uyumak

Ben, önceden hormonları ve etkileri konusunda araştırma yaptığımdan, 22.00 ve 23.00’da uyumanın çok sağlıklı olduğundan, ve 23.00 ile 03.00 arasında Maksimum Endorfin hormonları çalıştığını öğrendiğimden, bu saatlerde uyuyup 06.00 ile 07.00 arasında uyandım. Yani ortalama 7, 7.5, 8 saat uyudum ve yine öğrendiğim kadarı ile 7 saat uyumak (aslında insanlar hep 8 saat olarak biliyor ama) yeterli ve sağlıklı imiş. Toparlayacak olursam 23.00 ile 06.00 saatleri arasında uyumak bilinç bulanıklığını bende azalttı. Ayrıca şuan erkek arkadaşımla bilhassa uyku problemine dikkat ediyoruz çünkü bizim hormonlarımız sağlıklı olursa, dünyaya getireceğimiz balamız da sağlıklı olur. Çocuk düşünenler de dikkat etmeliler.

2. Dengeli Beslenmek

Açıkçası protein bakımından zaten yeterli beslenen biri olmamla birlikte, bir ara abur cuburu abartmıştım. Ancak abarttıktan sonra midemi bulandırdığından, bu yiyeceklerden iyice soğumuştum ve kesmiştim. Bunu azaltmak hem mideyi hem zihni rahatlatıyor bence. Fakat bunun yanında daha sonraları, diyetisyene gittiğimde, az karbonhidrat tükettiğimi ve fazla protein tükettiğimi söylediğinden ve bir diyet listesi yazdığından, ben de ona göre hareket ettim. Diyet listemi görmek isterseniz, ileriki malumatlarda belirtirim. Kısaca diyet listemden bahsetmem gerekirse; ben, günde 2 tane yumurta yerdim, doktorum bunu 1’e düşürdü, 4 – 5 dilim peynir yerdim, bunu 2 ince dilime düşürdü. Diyetime çorba ve ekmek ekledi. (Ekmek yemekten fazla hoşlanmam bu arada) Bunun yanında sevdiğim ancak tüketmeyi unuttuğum nohutu da ekledi. Zaten nohut da sağlıklı karbonhidratlardan. Bilmiyorsanız eğer, karbonhidratı az tüketmek de unutkanlığı artırıyor. Ben bu yanlışları yaptım, sizde bu belirtiler varsa dengeli beslenmeye dikkat edin.

3. Aşırı Düşünmeyi Bırakmak

Belli konularda aşırı düşünmek, günlük hayatınızda genel bir unutkanlığa sebep oluyor (en azından benim yaşadığım buydu.)

4. Doktorunuzla Konuşun.

Bir Cevap Yazın