Site icon Türkçe Malumatlar

Türkiye’de Genetik Bozukluklar Neden Fazla?

Türkiye’de pek çok genetik hastalık mevcut ve bu hastalıklar neticesinde de çirkin görünümlü insanların sayısı bir hayli fazladır. Türkiye’de bazı insanların çok çirkin olmasının nedeni Akraba Evliliği ile alakalı bir durumdur. Akraba Evliliği yapan kişiler daha çok hastalıklara maruz kalmakta ve fiziksel olarak da diğer insanlara göre daha çirkin görünmektedirler. Akraba evliliği bir ırkın tamamen bozulmasına yol açabilir ve o ırkın üyeleri asla sağlıklı olmaz. Türkiye’de en çok Akraba Evliliği yapan ırkların başında ise Kürtler gelmektedir. Türkler arasında da Akraba evliliği yapanlar var ancak bu oran Kürtlerde çok fazladır. Yetersiz beslenme, pis bir ortam ve akraba evliliği genetik bozukluklara davetiye çıkarmaktadır. Bu yüzden amcanızın, teyzenizin çocuğu ile evlenmeyin. Batı bölgelerinde yaşayan Türklerde Akraba evliliği oranı çok azken Doğuda ise Kürt ve Arap etkisi altında kalan Türklerde ise bu oran daha fazladır. Yine Türk vatandaşı olan Boşnaklar, Arnavutlar, Lazlar, Lezgiler, Gürcüler, Ermeniler de ise Akraba Evliliği oranı azdır. Türkiye’de en çok akraba Evliliği Doğu Bölgelerinde hakimdir. Bu evlilikler genelde yabancıya gitmesin mantığı ve toprak kazanımı için yapılmakla birlikte günümüzde bir kültür haline de gelmiştir.

Türkler arasında akraba evliliği yapanlar ise daha çok İslamcı kesimdir. İslamcı kesimde “Yabancıya Gitmesin” mantığı ile hareket etmekte ve dini bütün amca ve teyze çocukları ile evlilik gerçekleştirilmektedir. Müslüman olan fakat İslam’a çokta yakın olmayan Türkler’de ise Akraba Evliliği görülmemektedir.

İslamiyet Akraba Evliliğine müsaade ettiği için pek çok İslam ülkesinde yaşayan insanlarda da genetik bozukluklar vardır.

Exit mobile version