2024 TYT – AYT Fen Bilimleri Kaynak Önerileri | Konu Anlatım – Soru Bankası – Deneme

Kapak fotoğrafımızın başlığından da görüldüğü üzere bu malumatımızda Fen Bilimleri alanı adına hem Konu Anlatım Kitabı, Hem Soru Bankası Kitabı Hem De Deneme Fasikülleri incelemesi yapacağız. Bu malumatımız kısaca tüm kaynakları bir malumat içerisinde toplamanız içindir. Ayrıca size olabilecek en uygun / en düşük fiyatları bildiriyoruz ki pahalı satan yerlerden almayın kazançlı çıkın diye. Biliyorum, olabilecek en düşük fiyatlar bile pahalı ama bir yıl dişinizi sıkmaya gayret edin. Çok fazla kaynağa ihtiyacınız yok zaten. Çok fazla disipline ihtiyacınız var.

1- KONU ANLATIM KISMI

Bu kısım her sınavın çalışma başlangıcı ve her sınavın öncelikli / en önemli kısmıdır. Konu eksikliği kesinlikle olmamalıdır. Sizlere aşağıda önerilerimizi sunduk.

TYT KONU ANLATIMI

1.1.Bilfen Tyt Fen Bilimleri Depar Konu Anlatımlı Örnek Çözümlü Kitap

Bu kısımı TYT Fen Bilimleri olarak Tek bir kitap olarak ayırdık. Çünkü TYT’ye herkes giriyor. AYT Fen Bilimlerine ise sayısalcılar. Burada TYT’ye girenlere dezavantaj olmasın diye bu şekilde inceleme yaptık. Ayrıca böylece tek kitapta konu anlatımını bitiren sayısalcılar, AYT Fen Bilimlerine hazırlanırken hayli avantajlı olacak. Bir de bu kitapları Tatilde bitirdiğinizi düşünürsek tadından yenmez.

Düzey: Orta – Zor

Fiyat: 50 TL (Hepsiburada) / 80 TL (Kitapseç)

AYT KONU ANLATIMI

1.2.Okyanus Yayınları Iceberg AYT Fizik Konu Anlatımlı Kitap

Ben Fizikte hem AYT Konu Anlatım Kitabı olarak hem TYT konu anlatım kitabı olarak Okyanus yayınlarını kullandım. Ve Fizik ders aralarında, ilgili konuyu öğrendikten sonra not aldığımda çok çok etkili öğreniyordum. (Kitapta ilgili alanları işaretleyip, kendi özetlerimi çıkardığım zaman) Ve kitaplar gerçekten ilk başta nedense beni zorluyordu halbuki öğrenince çok kolay bitirdim. (Demek ki neymiş konuyu bilmemek zor gibi gösteriyormuş. Hele ki AYT’nin içeriği konu zaten) Ayrıca AYT Okyanus Konu Anlatım Fizik kitabı, içerik bakımından, konuyu çalışırken insanı boğmuyor. Güzel anlatımı var. Hem üzerinde belirttiği gibi özel ders konseptli olması daha bir ilgi çekici, daha bir motive edici.

Düzey: Orta

Fiyat: 25 TL (Trendyol)

1.3.Doğru Cevap Yayınları AYT Kimya Konu Anlatım Kitabı

Kitabı, o zamanki fiyatı uygun ve bildiğim bir marka diye almıştım. Şuanda isemkitapta 22 TL’ye olduğunu görünce bilhassa sizlere belirtmek istedim. Basım yıllarına göre fiyatlar elbette farklılık gösteriyor ancak 2 – 3 yıl için 50 TL fazla ödemeye gerek var mı böyle bir zamanda? Yine de tercih sizlerin. Bildiğim kadarıyla konular da aynı bu arada. Kitap içeriğine gelirsek yeni nesil sorularını beğenmiştim ben. Sınav ayarında soruları mevcuttu. Her telden soru vardı.

Düzey: Orta Düzey

Fiyat: 22 TL (isemkitap, umarım bu site sıkıntı yaratmaz…) / 17 TL (Kitapseç)

Güncelleme: Bu kitabı Kitapseçte 17 TL’ye gördüm. Öyleyse kesinlikle Kitapseç sitesini tavsiye ediyorum sizlere.

İlgili Link: https://www.kitapsec.com/Products/AYT-Kimya-Konu-Anlatim-Kitabi-Dogru-Cevap-Yayinlari-645166.html

1.4. Palme Yayınları AYT Biyoloji Konu Anlatım Kitabı

Biyolojide bu yayınevini önermeseydim eğer büyük haksızlık olurdu çünkü gördüğüm en görsel içerikli ve en detaylı Biyoloji kaynağı bu kitaptır. Bana AYT Biyolojisini sevdiren bu kitaptır kesinlikle. Çünkü ben detaycı biri olarak konunun dışına çıkmadan, gündelik hayattan örnek verilen bilimsel metinleri çok seviyorum. Bu kitap da öyle işte, özgün. Kısaca Biyoloji dendi mi benim aklıma Palme gelir.

Düzey: Orta – Zor

Fiyat: 153 TL Kitapseç’te (Arkadaşlar fiyatlar inanılmaz pahalı D&R’DA 50 TL’ye buldum sizlere)

https://www.dr.com.tr/Kitap/Yks-Tyt-Ayt-Biyoloji-B-Konu-Anlatimli/Ders-Sinav-Kitaplari/Sinav-Kitaplari/Yks-Yuksekogretim-Kurumlari-Giris-Sinavi/Alan-Yeterlilik-Testi-Yks-Ayt/urunno=0001776665001

2- SORU BANKASI KISMI

Bu kısmı, her alan için tek kitap olarak sizlere sıraladık. Çünkü çok yakında detaylı incelemelerimiz ve kitap önerilerimiz başlayacak. Yazımızın başında da belirttiğimiz gibi bu kısım, tüm kaynak tarzlarını tek bir malumatta toplatılmasını ve kısa örnek verilmesini isteyenler içindir. Ayrıca her iki kaynak da ilgili alanlar için güzel sorular içeriyor.

TYT SORU BANKASI

2.1 Fen Bilimleri Yayınları TYT Fen Bilimleri Soru Bankası

Fen Bilimleri yayınları benim zamanımda Fen dersleri için çokça öneriliyordu. Nitekim Fen derslerinin kitabını satın aldım, ek olarak Geometri kitabını da almıştım. Sınav ayarında güzel bir kitap. Ayrıca sizleri uğraştırmamasına (maddi anlamda) dikkat ettim ve bu kitabı sizlere önerdim.

Düzey: Orta – Zor

Fiyat: 15 TL (Trendyol) / 41 TL (Panel Kırtasiye)

İlgili Link: https://www.trendyol.com/fen-bilimleri-yayinlari/tyt-fen-bilimleri-soru-bankasi-venus-seri-p-31278575?boutiqueId=61&merchantId=373549&storefrontId=1&countryCode=TR&language=tr&gads=true

AYT SORU BANKASI

2.2. Limit Kronometre AYT Fen Bilimleri (Fizik – Kimya – Biyoloji) Soru Bankası

İlk senemde (12. sınıf) Limit yayınlarının Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik kitaplarını tek tek edinmiştim. Mezun senemde de bu tek kitabı almaya karar vermiştim. Açıkçası bu kitabı tek kitaplarından daha iyi buluyorum. Ayrıca sınava yakın süreçte de, AYT konularının bittiği süreçte de kullanılabilir kitap olması çok avantajlı diye düşünüyorum. Bu kitabı bitiren rahatlar (AYT Konusu bakımından.) Gün gün ayrılması da çok iyi, disiplin katacak bir kitap olduğunu düşünüyorum.

Düzey: Orta – Zor

Fiyat: 25 TL (Trendyol) / 84 TL (Kitapseç)

İlgili Link: https://www.trendyol.com/limit-yayinlari/limit-ayt-fizik-kimya-biyoloji-kronometre-soru-bankasi-p-6408353

3- DENEME KISMI

TYT DENEMELERİ

3.1.Hız Ve Renk TYT Fen Bilimleri Deneme

Denemeyi ben kendi zamanımda 15 – 20 TL’li fiyatlara satın almıştım. İster sayısalcı olun ister sözelci olun ister eşit ağırlıkçı olun, kesinlikle 1 adet fen bilimleri Tyt deneme fasikülü edinmeniz gerekiyor. Çünkü zaten fen bilimlerini yapabilenlerin sayısı bir hayli az. Derece istiyorsanız zaten bunu söylememe bile gerek yok. Şimdi gelelim Hız Ve Renk yayınlarının fen bilimleri denemesine. Bu deneme güzel yeni nesil sorular içeriyor. Yani YKS’ye iyi hazırlıyor. Zaten Hız Ve Renk Fizik ve Hız ve Renk Matematik TYT – AYT kitaplarımdan çok memnun kalmıştım. Kolaydan zora doğru gidiyordu. Yayınevinin adı geçmişken belirteyim dedim. Özellikle artık Fen bilimlerinde yeni nesil sorularının önemi artmaktadır. Zaten soru sayıları da az olduğundan, ucu açık şekilde yeni nesil sorular oluyor. Kısaca bu deneme yeni bakış açısı oluşturmakta iyi.

Düzey: Orta

Fiyat: 50 TL

Pelikan Kitabevinde 50 TL olan fiyat; Kitapseç Fiyatı olarak: 89 TL. Tercih sizin…

AYT DENEMELERİ

3.2.Apotemi AYT Fen Bilimleri Deneme

Bu kitap, bana inanılmaz ter döktürdü. Kitabı ben vaktinde 22 – 27 TL gibi bir fiyata satın aldım. Şuan çoğu sitede görmedim, ikinci el kitapçılarda var. Sanırım güncellemesi yapılıyor. Yeni kitap çıkıyor olabilir. Yeni sorular çıkarsa eğer hem daha iyi olacaktır diye umut ediyorum. Fizik kısmı daha mantıksal geldi bana. Fizik kısmı zevkli iken (tabi zorluğu da var yine) Kimya ve Biyoloji beni hayli zorluyordu. Hem klasik tarzda soruları vardı hem de akla gelmeyecek tarzda uydurulmuş yeni nesil sorular içeriyordu. Bir sayısalcının edinmesi gereken Deneme olduğu ise şüphesiz.

Düzey: Zor

Fiyat: 35 TL

Bir Cevap Yazın