Mekanik Fasikül Önerileri 2023

Mekan konusu Fizik dersinde hem TYT’de hem AYT’de çokça önem arz eden bir konudur. Ama güzelce öğrenildiğinde ve mantığı kavrandığında, işlem hatası yapılmadığı sürece kolay kolay da soru kaçmayacak bir konudur. Mekanik konusu 9, 10, 11 ve 12. sınıflar olmak üzere her senenin konularından bulundurur. O nedenle her konuda olduğu gibi mekanik konularını da sıkı tutmak önem arz eder.

NOT1: Arkadaşlar, bu kaynakların hepsini almayın, 1 – 2 tanesini edinmeniz sizin için yeterlidir. Tabii ki hepsini almanızın da sizin açınızdan faydası olacaktır ancak tüm kaynakları eşzamanlı olarak alırsanız kendi kendinize baskı yapmış olursunuz. Zamana yayarak kullanmanız uzun bir YKS yolculuğunda sizin için çok daha iyi olacaktır. Dememiz o ki, kendinizi ne ekonomik açıdan ne de zihnen sıkıntıya sokmamanız gerektiğidir.

  1. Apotemi Mekanik Fasikülü

Kitabı dershane zamanlarımda, her konu sonrası, bazen de özel derste işleyeceğimiz zamandan önce tekrar yapmak / göz gezdirmek amaçlı kullanıyordum. Bazı sorular zorlasa da anlatımı gerçekten kuvvetli olan bir kitap. Ben kitabı vaktinde 14 – 18 TL gibi bir fiyata satın almıştım. Sanırım güncelleme yapılıyor, ikinci el kitapçılar dışında internette bulamadım. Eğer öyleyse bekleyin hemen ikinci el almayın. Kitap adı üstünde fasikül, kısa konu anlatım / özetten itibaren soru çözümlerini içeriyor.

Düzey: Zor

Fiyat: 15 TL (ikinci el)

2. Fencebir Mekanik Soru Bankası

LYS yazmasından mütevellit, bayağı eski bir kitap. Elbette ben de kullandığım ve de sonucunda memnun kaldığım kitapları öneren biriyim. Buraya kullanmadığım bir kitabı eklemek yapmacık olurdu. En az 4 yılı olan bu kitabı ala da bilir almaya da bilirsiniz. Lakin uygun fiyata görürseniz alın derim. Ben bu kitabı, kitapseçten 5 TL gibi bir fiyata satın almıştım. Yani muhtemelen kelepir bir üründü. Sınava birkaç ay kala almıştım. Bulabilirseniz kaçırmayın. Beni zorlayan soruları var idi. Ben zaten Fencebir yayınlarını hem Fizikte hem Matematikte kullandım. Her iki dersten de özel ders almıştım, her iki öğretmenle de Fencebir yayınlarından sorular çözmüştük. Hem güzel, hem zorlayıcı soruları olan bu yayınevi kendini bana sevdirmişti.

Düzey: Orta – Zor

Fiyat: 5 TL (Kitapseç)

NOT: Ürün an itibariyle bitmiş. İsterseniz Fencebir Fizik 1 ve Fencebir Fizik 2 kitaplarını temin edebilirsiniz. Onları uygun fiyata (15 TL) gördüm. Böylece sadece TYT’de fiziğe ihtiyaç duyanlar Fizik 1 kısmını alabilirler, onlar için avantaj olur. Hem de sayısalcılar da her iki kitabı temin ederek tüm fizik konularının (sadece Mekanik olmayacak böylece) sorularını çözmüş olurlar.

3. Nihat Bilgin TYT Mekanik- 1 , Nihat Bilgin AYT Mekanik 2, Nihat Bilgin AYT Mekanik 3 Kitapları

Vaktinde 20’li fiyatlara aldığım bu kitabın güncel fiyatı 57 TL olmuş. Kesinlikle indirime girmeden almayın. Yahu 3 adet Mekanik kitabı çıkarıyorsun, hadi TYT ile AYT kısmı için ayrı fasikül çıkarırsın anlarım, Mekanik kısmını 3’e ayırırsan zaten çok da sayfa sayısı olmamış olur AYT fasiküllerinde, bir de üstüne 57 TL fiyat biçiyorsun. İndirimleri bekleyin öyle alın. Onun dışında, Nihat Bilgin yayınlarını 11. sınıftan itibaren kullanmış, 12. sınıf kitabını dahil kullanmış biriyim. Nihat Bilgin TYT AYT Fizik soru bankasını da bitirmiş biri olarak mekanik fasiküllerini de elden geçirmiştim. Gerçekten bu yayınevi insanı geliştiriyor. Lakin indirimi bekleyin.

Düzey: Orta – Zor

Fiyat: 57 TL

Bir Cevap Yazın