Site icon Türkçe Malumatlar

Çin’de Yarasa Çorbası, Fare Şiş-Kedi Kızartması Tekrar Satışta

Yaklaşık 34 binden fazla kişinin ölümüne neden olan, dünyadaki çoğu ülkenin ekonomilerini çökerten, yeni tip koronavirüs Covid-19 salgının ilk ortaya çıktığı ‘Vahşi Hayvan Pazarları’ Çin’de yeniden kurulmaya başladı. Çin’de Yarasa Çorbası, Fare Şiş-Kedi Kızartması Tekrar Satışa çıktı. Virüsün kontrol altına alındığı haberini duyan Çinli pazarcılar ve lokantalar tekrar Çin halkının damak tadına uygun yemekleri piyasaya sürdü. Yarasa Çorbası, Fare Şiş, Kedi kızartması gibi yiyecekler oldukça popüler.

Çin’in Covid-19 salgınını tamamen kontrol altına aldığını açıklamasının ardından, sokağa çıkma yasaklarına son verilmesiyle kentlerdeki hayat yeniden eskisi gibi işlemeye başladı.

Ülkenin güneyindeki Dongguan kentinde bulunan Daily Mail muhabiri, pazarlardaki hayvan satışlarının eskisi gibi tekrar faaliyete geçtiğini, fakat yetkililerin artık tezgahların görüntülerinin çekilmesine izin vermediğini ifade etti.

Çin’in güneybatısındaki Guilin kentindeki bir başka muhabir de, yarasaların, yılanların, örümceklerin ve akreplerin hastalıklara şifa niyetiyle satıldığı bir mağazanın reklam pankartının fotoğrafını çekti.

Exit mobile version