Site icon Türkçe Malumatlar

Greyhound Filmi Rezaleti

Eski as oyunculardan Tom Hanks, Private Saving Ryan filmiyle bizleri büyülemişti.Son filmi Greyhound ustalık eseri olarak büyük beklentilerle izledim ve oyunculuğu muhteşem ama konusu soytarıca bir rezalet izledim. Denizaltı savaşını bilmeyenler için muhteşem görsel ve efektler vaat eden ama bizim için sadece abartılmış bir hikaye seyrettik.

Hiç bir aklı başında denizaltı kaptanı, kendini bir Destroyere göstermez. gemi toplarının onu ördek gibi avlayacağını bilir. Filmde ise tam tersi denizaltılar pervasızca, görüş mesafesi içinde, pikniğe çıkmış gibi seyrediyorlardı:)

Bir denizaltı kaptanı asla kıytırık ama celladı olan destoreyere çok değerli torpidosunu harcamaz.Savuramaz,yasaktır. Daha değerli yük gemileri tankerler varken zaten mantıklı değildir. Filmde ise Greyhound, torpidolarla dans, hatta vals yapıyordu. Ayrıca torpido atmak ustalık cesaret teknik gerektirir. Sabit giden gemiyi kerteriz alıp tam torpilin buluşacağı yeri hesaplayıp torpido atmak ve vurmak her yiğidin harcı değildir. Destoyer gibi eğitimli personele sahip,kıvrak, üstüne gelen torpili anında fark edip manevra yapıp kaçınan hızlı bir gemiye torpil atmak sadece aptallıktır. Hele su üstüne çıkıp, tek topuyla savaşmak imkansızdır. Filmde bunları görüyoruz.

Yine akıl ve mantık gereği denizaltı kaptanı boş yapmaz. radyoyu açıpta düşmanı tehdit etmez,kendini yerini belli etmez. en ufak sesin bile onu tespit ettiğini çok iyi bilincindedir. Filmde ise denizaltı kaptanı, sirk palyaçosu gibi iğrenç kahkahalar bile atıyordu:)

Bu kadar filmi batırdıktan sonra izleyin dersem şaşırmayın. En azından gerçekleri görüp görsel heyecanlı bir savaş filmi izlemek adına size bu filmi önerebilirim.saygılarımla..

Kaynak: instagram/historymankemer

Exit mobile version