Site icon Türkçe Malumatlar

Memeli Grupları

Memeliler, evrim süresi içinde çok geç ortaya çıkmıştır. Dinozorlar çağında da memeliler vardı ancak bunlar sincap ve porsuk gibi küçük hayvanlardı.

Memeliler sınıfı 3 ana gruptan oluşur. Kertenkele ve kuşlar gibi bunların en ilkel olanları yumurtlamaktadır. Bunlar sıcakkanlı memelilerdir ve bugün bunların sadece 2 türü vardır: platipus ve ekidna.

Keseli Hayvanlar

Keseli hayvanların yeni doğan yavruları tam olarak gelişmemiştir. Sonuçta yavru, annesinin kesesinde muhafaza edilir. Tam olarak gelişene dek annesinin sütünü emer. Kanguru en bilindik keseli hayvandır. Çoğu Türler Avustralya ve Yeni Zelanda’da bulunmaktadır.

Yüksek Memeliler

Plazental memeliler en gelişmiş gruptur. “Plazental” terimi, bu grubun yavrularının, annelerinin vücutlarının içinde geliştiği ve rahimdeki besinlerden yararlandığı anlamına gelir. Çok sayıda tür vardır. Bunların arasında uçan memeliler (Yarasalar), Deniz Memelileri (Fok balığı), Yunus ve Balina, büyük otoburlar (Fil ve Zürafa) ve güçlü otoburlar (köpek, kedi ve ayı yer alır). Primatlar arasında maymunlar ve insanlar yer alır.

Exit mobile version