Site icon Türkçe Malumatlar

Şampuana Biotin Hapı Eklemek Saçları Uzatır Mı?

Yaklaşık 3 sene önce, hem biotin hapı kullanıyor hem de ezdiğim biotin tozlarını şampuana döküp uyguluyordum. Boyalı saçlarımın yanmamasını bakımlara ve buna bağlıyorum. Ancak şöyle bir durum var, ben o dönemler Organix Nar&Yeşil Çay Şampuanını kullanıyordum ve şampuan ve toz bir türlü tam karışmıyordu. (Ogx’in şampuanlarının kıvamı çok yoğundur) Bu noktada uyarayım. Yani saçlarıma uyguladığımda resmen o tozları elimde hissetmiştim. (Bir de siz iyice toz haline getirin, ben bazılarını tam ezmemiştim.)

Biotin, cilt, saç ve tırnakta etkilerini oldukça gösteren bir besindir. Ben açıkçası tükettiğim maddeleri uygulamayı seviyorum. Biotini 2 yolla da eşzamanlı kullandım. Hem şampuanıma uygulayıp haftada 2 – 3 gün kullandım hem de düzenli olarak Biotin Hapı (2.ay) yuttum. Siz illa hapı yutmak istemezseniz biotin içeren gıdalar tüketin. (Yumurta ve domates gibi, tabi umarım alerjiniz yoktur)

Şimdi ben 2 yolla kullandığım için tam olarak bağımsız bir yorum yapamam. Ancak Biotin hapını ilk ay ara ara kullandım (çünkü unutuyordum) ikinci ay düzenli kullandım. Haliyle bu 2 aylık süreç de bana fikir verebilir. Fikrim ise şu, elbette 2 yolla eşzamanlı kullanmanızı öneririm. Ancak Biotin hapını şampuana dökmek de tek başına etkiliydi. Tek sorun tam karışmamaları ve şampuanı uyguladığım gibi tozların elime ve saçıma gelmesiydi. Muhtemelen sizin kullandığınız şampuanın kıvamı daha sıvı olacaktır ve sorun yaşayacağınızı zannetmiyorum. Karışım birlikte 2 ay idare etti.

Gelelim Şampuana Biotin Hapı Dökmenin Etkilerine;

Exit mobile version