Site icon Türkçe Malumatlar

Penis Hakkında En Önemli Bilgiler!

  1. Penisiniz Düşündüğünüzden 2 Kat Daha Uzundur

Birçok erkek bu konuda teselli bulabilir: penislerimiz göründüğünden daha uzundur. Aslında, tüm uzunluğunun yaklaşık yarısı vücudumuzun içinde yer aldı.

“Orada benim için iyi değil” diye düşünüyor olabilirsiniz ama anatominizingeri kalanıyla bağlantılı kalması gerekiyor. Buradaki şemadan da görebileceğiniz gibi, büyük ölçüde adlandırılan corpus cavernosum ve corpus spongiosum’dan oluşan pembe erektil doku kütlesi pelvik bölgeye iyice uzanır ve bir tür bumerang şekli oluşturur. Yine de yukarıdakilerin hiçbirini karşılama hattı olarak kullanmazdım.

2. Penisiniz Kırılabilir

Eminim farkındasınızdır, penisinizde kemik yoktur, bu da memeliler için oldukça sıradışıdır. Ancak, penisinizi kırmak hala mümkündür. En sık güçlü seks sırasında ortaya çıkar, ancak yataktan ereksiyonla düşen erkeklerin başına geldiği belgelenmiştir. Penis kırığıbilindiği gibi, aslında kanla kaplandığında dikleşen doku olan corpora cavernosa’nın lifli kaplamasının yırtılmasıdır. Kırılma anına patlayan veya çatlayan bir ses, yoğun ağrı, şişlik ve – şaşırtıcı olmayan bir şekilde – sarkıklık eşlik eder. Neyse ki, çok sık olmaz ve hızlı bir şekilde tedavi edilirse, tam işlev geri yüklenebilir. Bir uyarı notu olarak, eğer bu başınıza gelirse, utancın sizi daha iyi yapmasına izin vermeyin. Git ve en kısa zamanda halledin. 42 penis kırığı vakasının incelendiğini inceleyen bir çalışmada, en “tehlikeli” pozisyon “üstteki kadın” olarak tanımlanmıştır.

3. Çok Nadiren, Bir Erkek 2 Penisle Doğabilir

Her 5 milyon ila 6 milyon erkeği etkileyen ve diphallus olarak bilinen bir durum. Ne yazık ki, bu durum iki kat eğlence anlamına gelmez: Her iki organ da nadiren tamamen işlevseldir ve durum genellikle genital bölgede düzeltmek için ameliyat gerektiren diğer anomalilerle birlikte gelir. Priapizm adı verilen başka bir penis rahatsızlığı olan erkekler, dört saat sonra gitmeyecek kalıcı bir ereksiyondan muzdariptir. Genellikle nedeni, kanın penisten vücudun geri kalanına geri dönmemesidir, ancak bazen orak hücre anemisi veya lösemi olanlarda da bulunur. Durum genellikle penisteki düz kasları daraltmak için psödoepinefrin iğnesi gerektiren tıbbi bir acil durumdur.

4. Bir Zamanlar Erkek Penisinin Dikenleri Vardı

insan ataları, Neandertaller ve modern insanlar yaklaşık 700.000 yıl önce ayrılmadan önce bu dikenli yapıları kaybetti, Nature dergisinde yayınlanan 2010 çalışmasına göre. Bilim adamları bu dikenlerin işlevi konusunda net değildir, ancak bazıları hızlı bir şekilde ereksiyon oluşturabilecekleri ve kediler gibi karışık türlerde daha yaygın oldukları için hızlılıklara izin verdiklerini önermektedir (tomcatlerin penislerinde oldukça korkutucu dikenler vardır). Geçmişteki zamanların bir başka kalıntısı penis kemiği veya baculumdur. Çoğu maymunun üyesini dik tutacak bir kemiği olmasına rağmen, insan erkekler bir noktada kendi kemiklerini kaybettiler ve şimdi sertlik için kan basıncına güveniyorlar. Diğer hayvanlarda, penis kemiği vücudun içinde oturur ve anında, güvenilir bir ereksiyon için penise itilir. Erkeklerin bu özelliğini neden kaybettikleri hala bir gizemdir, ancak “The Selfish Gene” (Oxford University Press, 2006) adlı makalesinde biyolog Richard Dawkins, kemiksiz penisin kadınların potansiyel ortakların sağlığını ölçmesine izin verdiği için seçildiğini öne sürüyor – ereksiyon olamayacak olanlar muhtemelen zayıf kan akışına sahipler. Akşam eylemi

5. Erkeklerin Geceleri Birkaç Kez Ereksiyonu Vardır

Erkekler gün içinde bekar olsun ya da olmasın, penisleri geceleri çalışıyor. Çoğu erkek, uykunun hızlı göz hareketi (REM) aşamasında, ister büyükanne ister süper model Elle Macpherson’ı hayal ediyor olsun, bir gecede üç ila beş ereksiyona sahiptir. Bu gece eylemi görünüşe göre erkek üyeyi formda tutar – düzenli ereksiyon yaşamayan penisler elastikiyetlerini kaybetme ve küçülme riski. Bu çok temel bir fizyolojik süreç olduğu için, birçok doktor bir erkeğin erektil disfonksiyonun nedenini belirlemek için gece ereksiyon olup olmadığını sorar.

6. Kısa Penisler Daha Büyük Ereksiyon Oluştururlar

Daha kısa penisler dikleştiklerinde uzun olanlardan daha uzundur. 2.770 erkeğin penis ölçümlerine dayanan araştırma, daha kısa penislerin dikken% 86 arttığını, daha uzun penislerin neredeyse iki katı (% 47) olduğunu buldu. Seks Araştırmaları Dergisi’nde yayınlanan 1988 çalışmasında araştırmacılar, kısa bir penis ile daha uzun bir penis arasındaki uzunluk farkının dikken sarkık olduğundan çok daha az belirgin olduğunu buldular. Örneğin, sarkık penislerin uzunluğu 3,1 cm (1,2 inç) değişirken, ortalama dik uzunlukları sadece 1,7 cm (0,67 inç) ile farklılık gösterdi.

7. Penis Kanseri Çok Nadirdir

Bununla birlikte, agresif bir kanser türü olabilir. Penisin hücrelerinden kaynaklanır. Penis kanseri her yıl 100.000 kişi başına birden az erkekte teşhis edilir ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki erkeklerde kanserlerin% 1’inden daha azını oluşturur.9 Üretral kanser de benzer şekilde nadirdir. Üretranın proksimal veya distal ucundan kaynaklanır.

8. Penis Bir Kas Değildir

Sanılanın aksine, aşk kası denilen kas içermez. Bu yüzden dikken çok fazla hareket ettiremezsiniz. Penis, bir erkek cinsel olarak heyecanlandığında kanla dolu bir sünger türüdür. Kan, 2 silindir şeklindeki odanın içinde birikir ve penisin şişmesine ve sertlemesine neden olur. Şişlik normalde penisten kan alan damarları tıkar. Ereksiyon kayboldukça, 2 odadaki arterler tekrar daralır ve kanın penisten akmasını sağlar.

9. Penis Uzunluğu Ayak Boyutu İle Alakalı Değildir

İngiliz Üroloji Uluslararası Dergisi’nde yayınlanan bir araştırmaya göre, penis boyunuzun ayakkabı numaranızla orantılı olduğu fikri bir efsanedir. University College London’daki araştırmacılar, gençler ve emekliler de dahil olmak üzere 104 erkeğin penislerini ölçtü. Bu gruptaki ortalama penis uzunluğu yumuşak ve hafifçe gerildiğinde 13cm (5.1 inç) ve ortalama İngiliz ayakkabı boyutu 9 (43 Avrupa boyutu) idi. Ancak araştırmacılar ayakkabı boyutu ve penis uzunluğu arasında bir bağlantı bulamadılar.

10. İnsanlar Tüm Primatların En Büyük Penisine Sahip Olabilir

Çevre düşünüldüğünde, insan penisi primat kuzenlerininkinden biraz daha büyüktür. “Örneğin bir gorilin penisi sadece 2 inç uzunluğundadır. İnsan erkekler dik yürür ve daha büyük cinsel organların rekabet durumlarında cinsel çekici olarak hareket etmiş olabileceği düşünülmektedir,” diyor Reitano. Ancak Antropojen Akademik Araştırma ve Eğitim Merkezi’ne göre, şempanzeler ve bonoboların penisleri daha incedir, ancak ortalama bir insan penisinin uzunluğuyla karşılaştırılabilir (5.16 inç uzunluğunda ve dikken 4.59 inç, dik olmadığında 3.61 inç ve 3.66 inç civarında). Bilim adamları, benzersiz oranlarımızın kadın eş seçimi yoluyla doğal seleksiyonun bir sonucu olduğunu teori ediyor.

Exit mobile version