Site icon Türkçe Malumatlar

Afganların İğrenç Geleneği: Baça

Erkek çocuklarını kız çocukları gibi giydirip dansöz olarak oynatan Afganların iğrenç geleneği; Baça

Afgan mültecilere karşı duruşumuzu açıkça belirttik. Şimdiyse bu duruşumuzu destekler nitelikteki bir Afgan geleneğinden bahsedeceğiz. Bahsedeceğimiz bu geleneğin ismi “Baça Bazı” “Baça” erkek çocuk anlamına gelirken, “Bazı” ise oynamak anlamına geliyor. İsminden anlayabileceğiniz gibi bu Pedofilik bir gelenek. Kadın kılığına sokulan erkek çocukları nüfuzlu Afganlara satılıyor ve bu kişiler tarafından tacize uğradıkları gibi fuhuşa zorlanıyorlar, aynı çocuklar toplu eğlencelerde dans ettirilip detaylarını yazamayacağımız birçok farklı şeye maruz kalıyorlar. Tarih boyunca var olan bu Afgan geleneği, ilk kez Taliban döneminde yasaklanıyor ancak ABD’nin ülkeye girişinden sonra gizlice yaşatılan “Baça Bazı” tekrardan bütün Afganistanda yaygınlaşıyor. Afgan hükümeti de bunun önüne geçmekte yeterli değil. Çünkü zaten ülkenin önde gelen liderleri, komutanları ve zenginleri bu iğrenç geleneği yaşatanlar. Normalde bizi yakından uzaktan ilgilendirmeyen bu iğrenç Afgan geleneği, sınırlarımızdan akın akın geldiklerinden beri artık bizi ve hatta çocuklarımızı da ilgilendiriyor.

Çocuklarımızı hiç olmadığı kadar çok bilinçlendirmeli ve Afganların her hareketlerine çok dikkat etmeliyiz. Bunlarla birlikte şunu da unutmayalım ki Afganların buraya gelmesini destekleyen zihniyetin vakıfları kurumları ve sözde ocak dedikleri suç yuvaları da daha önce çocuk istismarı vakalarıyla çokça anılmışlardı.

Hüseyin Nihal Atsız’ın “Türk Ahlakı” isimli makalesinde yazdıklarının ne kadar haklı olduğunu yıllar sonra bile görebiliyoruz.

“Ahlakın meydana gelmesinde en önemli sebep soydur. Bir toplumun ahlakı, soyunun karışması ile değişebilir.”

“Ahlak, millet yapısının temelidir. O olmadan hiçbir şey olmaz.”

Exit mobile version