Site icon Türkçe Malumatlar

Gençlerin Psikolojisi Bozuldu

Türkiye’de bir Türk gencinin hobi edinmesi zordur. Eskiden de zordu şimdi de zor hatta şimdi imkansız gibi bir şey. Bir genci kendine oyun konsolu alsa artan kurdan dolayı 10 bin TL’yi gözden çıkarmak zorunda. Şu an bunu 1 dolar 14 TL iken yazıyoruz. Kur arttıkça fiyatta artıyor. Yine bilgisayar parçaları da ateş pahası. Düşük sistem isteyen bir bilgisayar için bile 10 bin TL’yi gözden çıkarmak zorundasınız. Adam akıllı bisiklet için bile 2000 TL’yi gözden çıkarmalısınız. Bir kafeye gidip oturup kahve içseniz cebinizden 15 lira gibi bir para çıkıyor. Kamera alıp fotoğraf çekseniz keza yine 2-3 asgari ücretin toplamı kadar para ödüyorsunuz. Böyle bir durumda da gençlerin psikoloji iyice bozuluyor. Avrupa’da yaşayan insanlar hayatı dolu dolu yaşarken Türk gencinin istediğini alamaması gençlerin psikolojisini bozdu. Dünyanın en fakir ülkelerini gösterip şükür edebiyatı yapmaya gerek yok. Madem Türkiye sürekli Almanya, Fransa, İngiltere gibi ülkeler ile kıyaslanıyor o zaman niye dünyanın en fakir ülkelerin gösterip bakın durumumuz onlardan iyi diyoruz? Herkes işine geldiği gibi konuşmaktan vazgeçsin.

Bu arada refah istiyorsanız sömürgeci de olacaksınız. Bakın ABD’ye? Hem kendi yeraltı kaynakları var hem de başka ülkelerin kaynaklarını sömürüyor. Amerikan halkı gıdaları, giyecekleri ucuza temin ediyor. Türkiye’de tıpkı İngiltere, Fransa, ABD gibi sömürgeci olmalıdır. Kendi halkını değil başka halkları sömürmelidir. Bu dünyanın ve doğanın kanunudur. Yoksa halkına refahı veremezsin. Ancak maalesef Türkiye’deki siyasetçiler başka ülkeleri sömürmek yerine Türkleri sömürüyor.

Türkiye Emperyalist olmalıdır. Millet siyasetçiler için değil, siyasetçiler Türk milleti için yaşamalıdır. Türk milleti siyasetçilerin kulu kölesi olmamalıdır.

Exit mobile version