Site icon Türkçe Malumatlar

A101 ŞOK Ve BİM’in Pahalılıkta Lüks Marketleri Sollaması! | Artık Temel İhtiyaçlarımızı Da Alamaz Olduk!

Bu 3 markete gidersiniz, üç beş şey alır, 70 – 80’den aşağı para ödemeden işin içinden çıkamazsınız. İki ihtiyacınız olan meyveler sebzeler yiyecekler alırsınız. Paranız bitmeden dönemezsiniz. Çok değil 2 – 3 sene öncesinde bile dolu dolu şeyler alırdık da ederi kadar veyahut biraz pahalı tutardı. Şimdi artık ne aldığımızı bile hatırlamıyor, nasıl bu kadar tuttu diye kara kara düşünüyoruz. Çok değil daha geçtiğimiz aylarda, dolar 17 – 18’leri bulur bulmaz bir gün içerisinde etiket değişildi. Lakin dolar düştüğünde o etiketler değişmedi.

Artık gerçekten temel ihtiyaçlarımızı da alamaz olduk. 2020’de bile sütleri 2 tlye stok yaparcasına alırdık. Yoğurtlar keza 10 TL var yoktu, seve seve lezzetine bayıla bayıla alırdık. Hele ki süzme peyniri 5 TL’ye alıyorduk teyzemle çok severdik. Çok değil 2 senede 4 kat artar mı bu ürünler ya? Dolar 2 kat artar bunlar 4 kat artar. Büyük rezillik.

Süt, yoğurt, peynir, ayran, tereyağı, bunlar gerek köklerimizde, gerekse vücudumuzda ihtiyaç duyduğumuz temel besinlerdir. Atalarımızın sıkça tükettiği, güçlü tuttuğu ve bizi de güçlü tutan bu besinleri bile fahiş fiyata alıyoruz, hatta artık alamıyoruz bile.

Gerçekten önceleri tomarla alışveriş yaptığımız bu A101 ŞOK ve BİM üçlüsü, lüks marketleri solladılar. Lüks marketlerle yarış eden bu marketler, adeta birbirleriyle de hangimiz daha pahalıya satarız yarışı yapıyorlar. Geçen gün Migros’a gittik didik didik edip aldım, Şok’tan daha ucuz tuttu. Migros da gereksiz pahalı ama didik didik edince az buçuk bir şeyler bulabiliyorsun. Hadi migros zaten bildin bileli pahalıydı, o yüzden anlayabiliyorsun pahalı tutmasını peki ya bu marketler? Yani, daha ne söylenebilir ki?

Exit mobile version