Site icon Türkçe Malumatlar

Yunanistan PKK’ya Özendi! Sınıra Hendek Kazıyor, Tuzaklar Kuruyor

Yunanistan Türkiye ile olan sınırına devasa duvarlar ördü ve örmeye devam ediyor. Duvarların arkasına ve bazı önemli yerler de hendekler kazmaya, dikenli tellerle çevrelemeye başladılar. Mülteciler için Yunan sınırı adeta bubi tuzaklarına dönmeye başladı. Yunanistan ayrıca polise de üst düzey yetkiler verdi. Gelen mültecilere geçici olarak sağır eden ses bombaları ile karşılık verecekler. Gaz ve su kullanacaklar.

Sadece mülteciler değil, tanklar için de savunma hattı kurmaya başladılar!

Yunanistan olası bir saldırıya karşı Meriç nehri kıyısına tanksavar hendekleri kazmaya başladı. Meriç sınır hattının Sofulu Köyü bölgesinde 12 yıldan bu yana belirli aralıklarla devam eden Silahlı Kuvvetler tarafından tanksavar hendeğin yapım çalışmalarına yoğun bir şekilde hız verildiği belirtildi. Bölgede onlarca askeri kamyon ve iş makineleri çalışmalarına aralıksız devam ederken bu hareketliliğin Dedeağaç (Evros) ili ile Kumçiftliği köyleri arasındaki ulaşımı sağlayan karayolundan rahatlıkla gözlemlendiği belirtildi.

Yunanistan hem mültecilere hem de de olası bir Türk saldırısına karşı sınır güvenliğini arttırmaya devam ediyor. Avrupa Birliği ise Yunanistan’ın bu tutumunu destekliyor. Hatta Avusturya başkanı ‘‘Mülteciler için doğru yer komşu ülkeler, Türkiye veya Afganistan’ın güvenli bölgeleri’’ dedi. Avusturya başkanı Türkiye’yi Afganistan ile sınırdaş zannediyor.

Şu an Türkiye’de yaşayan ve vatandaş olmayan 10 milyondan fazla insan var. Olası bir savaşta Türkiye’nin bu konuda başı çok ağrıyacaktır. PKK-YPG sempatizanı Kürtleri de hesaba katarsak Türkiye adeta kaynayan bir kazan. Bakalım bu işin sonunda kazanan kim olacak?

Exit mobile version