Site icon Türkçe Malumatlar

Saçlar Hangi Durumlarda Kesilmelidir?

Saçlar Hangi Durumda Kesilmelidir?

Eğer saç uçlarınızın rengi boya / saç açma işlemi / güneş haricinde açıldıysa, turuncumsu ve aşırı ince görüntü varsa saçlarınızı kesmelisiniz. Ayrıca yanma durumu söz konusu olmasa dahi, kırık uçlar da muhakkak kesilmelidir. Kendimden örnek vermem gerekirse, saçlarımdaki kırıkları muhakkak keserim. Çünkü o kırıklar saç uzadıkça saç uçlarından saç boylarına doğru yaklaşıyor, yani kısaca o kırıklar yukarı kadar çıkıyor. Ve bazı istisnai durumlar haricinde saç kırıklarını onarmanın mümkün olmadığını düşünen biriyim. -Sadece protein bazlı ürünlerin / besinlerin bir ihtimalle içten ve dıştan destekle saç kırıklarını onarabileceğini düşünmekteyim- Onun dışında kırıklarınız varsa birkaç ayda bir uçlardan 1’er cm kesin gitsin. Bu arada şunu da belirtmeden geçemeyeceğim, sürekli saçınızı kesiyorsanız, zaten bir ay bile geçmeden kesim yaptıysanız ve yine kesmek istiyorsanız, bence o dürtünüzü durdurun. Çünkü saç kesme isteği bir dürtüdür.

Sizlere saç kesimini kendi tarzımda sıraladım. Birincil, ikincil, üçüncülden kasıt saç kesilmesinin aciliyetidir.

Hangi Durumlarda Saçlar Kesilmelidir? :

Birincilden kastım: En acil evre. O saç kesilmediği sürece kurtuluş yoktur. 13 – 15 cm kesim yapılmalıdır. (Tabi ne kadar kısmı kopuyor orası da önemli.)

İkincilden kastım: Saç uçlarının kopmak üzere olacağı evre. Saç uçlarının rengi kötü bir hal alır. 8 – 10 cm kesim yapılmalıdır. (Genelde uzun – boyalı saçlarda gözlemlenir. 8 – 10 cm uzun saçlarda geçerli olduğu gibi, kısa saçlıysanız da en az 3 – 5 cm kesmeniz gerekmektedir.)

Üçüncülden kasıt: Saç uçlarının yeterli proteine veyahut neme sahip olmadığı, onarılmasının çok çok zor hatta bana göre imkansız olduğu evre. Saç tipine göre protein veyahut nem takviyesi yapılmalıdır ve 3 – 5 cm kesim yapılmalıdır.

Dördüncülden kasıt: Çoğu kişinin saçlarının kırıldığını fark edemediği, inkar ettiği, saç uçlarının zarar görmeye başladığı ilk evredir. Saç tipine göre protein veyahut nem takviyesi yapılmalıdır. 1 – 2 cm kesim yapılmalıdır.

NOT: Belirtildiği üzere kesim miktarı (cm) uzun saç baz alınarak belirtilmiştir. Sadece dördüncül ifadesi tüm saçlar için geçerlidir.Ayrıca yanık, kırık, kopma, incelmeler sizin saçınıza bağlıdır. Nereden başladığını siz bilirsiniz. Ben sadece kendi fikrimi beyan ettim.

Exit mobile version