Japonya düğmeye bastı. Halk isyanlarda. Kürtlerin tehcir edilmesi planlanıyor. Kürtler Japonya’ya uyum sağlayamadı. Japon halkı öfkeli ve sinirli.
Japonya’da Kürt sorunu hız kesmeden devam ediyor. Kürtler Türkiye’de yaptıkları her şeyi Japonya’da yapmaya kalkışınca Japonlar Türkler kadar sabırlı olmadı. Japonya’da şu an siyasetin tek gündemi Kürtler! Dünyanın bir ucunda olan Japonya’da çıkan Kürt sorunu dünyanın nasıl bir küçük köye dönüştüğünü de gözler önüne seriyor. Kürtler Japon metrosunda halay çekiyor, metroda sigara içiyorlar, parklara işiyorlar, kürt çocukları japon çocuklarına zorbalık yapıyor. Japon kızları Kürt erkeklerinin tacizine uğruyor. Kürtler gruplaşarak Japon esnafın üstüne çöküp kendi dükkanlarını açıyor ve daha yapılan bir sürü şey. Kısacası Kürtler Türkiye’de ne yapmaya çalışıyorsa aynısını Japonya’da da yapmaya çalışıyor fakat Kürtlerin anlamadığı mevzu Japonlar Türkler kadar sabırlı değil.
Kürtler Japon kanunlarına uymuyor. Türkiye’de yaptıkları gibi Japonya’da da kaçak elektrik kullanıyor. Kaçak elektrik ile Kripto Para madenciliği yapan Kürtlerden Japon halkı şikayetçi. Ancak Sol ve Liberal görüşlü ve Avrupa birliği taraftarı Japonlar ise Kürtleri savunuyor. Japonlar kendi aralarında Kürtçüler ve Kürt düşmanları olarak da ikiye bölündü. Japonya’da siyaset “Kürt Sorunu”. Bakalım ilerde Japonya’da neler olacak hep birlikte göreceğiz.
