Site icon Türkçe Malumatlar

Katar Emiri Al-Sani Toplantıya Terlikle Katıldı!

Evet arkadaşlar. Katar Emiri Al-Sani Gazze için düzenlenen toplantıya terlikle katıldı. Böyle ciddi bir toplantıya terlikle katılması sırıtması kabul edilebilecek şey değil. İnsanların öldüğü ve akan kanın durması için yapılan bir toplantıda bu terlikle verilen poz Türk sosyal medya kullanıcıları tarafından alay konusu oldu ancak İslamcı çizgide olanlar ise fotoğrafı beğendi. Sünnettir, müslüman böyle giyinmeli dedi.

1. Gazze Zirvesi (Örnek: Şarm eş-Şeyh Barış Zirvesi)

Gazze’deki İsrail-Filistin çatışmasının tırmanmasının ardından, diplomatik çözüm arayışları kapsamında uluslararası ve bölgesel çapta çeşitli zirveler düzenlenmiştir.

2. Katar Emiri’nin Terlikle Toplantıya Katılması

Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani’nin, özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı üst düzey ikili veya heyetler arası görüşmelere veya zirve öncesi toplantılara terlik (veya sandalet/parmak arası terlik benzeri bir ayakkabı) ile katıldığına dair görüntüler zaman zaman medyada yer almıştır.

Bu durum, Batı veya geleneksel diplomatik protokol kurallarına aykırı olduğu için dünya basınında dikkat çekmiş ve farklı yorumlara neden olmuştur.

Exit mobile version