Site icon Türkçe Malumatlar

Nilfgaard İmparatorluğu Witcher

Nilfgaard İmparatorluğu, Birinci ve İkinci Kuzey Savaşı’nı meydânda kaybetse de savaşların sonunda kârlı çıkan taraf olmuştur.

Nilfgaard ordularının İkinci Kuzey Savaşı’nda meydânda ağır yenilgiler alarak savaşı kaybetmesi üzerine Cintra Barışı yapılmıştır. İki tane büyük savaşı kaybeden Nilfgaard, masadan en kârlı devlet olarak kalkmıştır.

İmparatorluk topraklarından hiçbirisi Kuzeylilere verilmemiş, üstüne kuzeyli toprağı olan Cintra imparatorlukta kalmıştır. Temerya, Aedirn, Lyria ve Rivia, Kaedwen ve Redanya’da kaos hâkim olmaya başlamıştır. Radovid başa geçtiği zamânki Redanya’yı ve Kovir’i saymazsak tüm Kuzeyli devletlerin ekonomik durumu çökmüştür. Yıllardır acımasızca elfleri katleden Demavend III, Dol Blathanna’nın kurulmasına izin vermiş ve elflerin lehine kararlar almaya başlamıştır.

Bunların yanında Nilfgaard ise çok kısa sürede İkinci Kuzey Savaşı’ndaki asker sayısından daha fazla sayıda askeri ordusuna katmıştır. Kralkatilleri Grubu ile kuzeyli devletleri kargaşaya sokmuş ve bir sonraki savaş olacak Üçüncü Kuzey Savaşı’nda hepsini bir bir yutmuştur.

Ayakta kalan Redanya ve hükümdârı Radovid’i saymazsak, İmparator Emhyr’in siyâsî zekâsını Kuzeyli krallarla kıyaslamak söz konusu bile değildir. Hepsi Kral Radovid’in defalarca yaptığı uyarılara rağmen aptâlca kararlar almış ve ülkelerinin Nilfgaard işgâline girmelerine sebebiyet vermişlerdir

Nilfgaard İmparatorluğu’nun İmparatorluk Ordusu şüphesiz ki Kıta’nın en eğitimli ve mükemmel ordusudur. Alt sınıflardan ve yüksek zümreden (asiller) oluşan bu muazzam ordunun askerleri, savaş sanatında oldukça tecrübelidir. Ordu, İmparator’a bağlıdır ve ordunun en büyük kumandanı İmparator tarafından atanan “Saha Mareşali”dir.

Eğer ordunun sahip olduğu kuşatma silahlarına gelirsek, Serrikanyalı Yangın Akrepleri, Nilfgaard İmparatorluğu tarafından sıklıkla kullanılan Serrikanyalı bir kuşatma silahıdır. Yapı olarak Balista’ya benzese de cephane olarak normal ok değil Grek ateşine benzeyen bir madde ile kaplanmış oklar kullanır.

Bunun haricinde Nilfgaard ordusu, trebuşete benzeyen ancak daha küçük boyutta fakat oldukça etkili mancınıklar da kullanır. Ayrıca bir de “Çürük atmak” denilen bir Nilfgaard kuşatma stratejisi vardır, bu stratejiye göre kuşatılan şehrin duvarları ardına hastalıklı cesetler atılır ve şehre Catriona vebası yayılır.

Exit mobile version