Site icon Türkçe Malumatlar

Donald Trump Irkçı Mı?

Donald Trump’u destekleyenlerin içinde ırkçılar olabilir ancak Trump Destekçileri arasında Zenciler veya Hispanikler de vardır. Topyekün tüm destekçilere ırkçı demek saçmalıktır.

Ünlü rapçi 50 Cent, ABD’de 3 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimleri öncesinde Demokratların adayı Joe Biden karşı Başkan Donald Trump’ı desteklediğini açıkladı. Rapçi 50 Cent, ABD başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Donald Trump’ı desteklediğini ilan ederken, tercihini Demokrat Joe Biden’dan yana kullanmama nedenini de açıkladı. Independent’ın haberine göre; asıl adı Curtis James Jackson III olan 45 yaşındaki şarkıcı, Twitter’da yaptığı paylaşımda, yüksek vergi planları sebebiyle Biden’ı istemediğini vurgulayarak “Evet, 20 Cent olmak istemiyorum. Yüzde 62 çok, çok kötü bir fikir. Sevmedim bu işi!” ifadesini kullandı.

Peki Trump’un kendisi Irkçı mı?

Trump ırkçı değildir, belki ayrımcılık yaptığı durumlar olmuştur fakat ırkçı değildir. Irkçı olsaydı Donald Trump, kızını bir Yahudi ile evlendirmezdi ve en yakın iş ortakları Yahudilerden oluşmazdı. Trump’un pek çok farklı etnik kökenden arkadaşları vardır. Trump ırkçıdır veya faşisttir demek tamamen popülist bir söylemdir. Türkiye’de popülizm bir hayli moda olduğu için ağzı olan konuşuyor.

Peki Trump’a neden Irkçı veya Faşist diyorlar? Çünkü Radikal Sol veya diğer adı ile gerici sol, kendi gibi düşünmeyen herkese Irkçı ya da Faşist der. Türkiye’de de hem gerici sol hem de popülizmden prim kasmak isteyenler hemen duyar kasar ve karşısındakine ırkçı der. Radikal Sol akımlara kendini Liberal olarak tanımlayan insanlar da katılmaktadır ancak bu insanlar bilmelidir ki en Radikal Solun tamamen iktidar olduğu bir dünyada en büyük darbe liberallere vurulacaktır.

Donald Trump belki şu zamana kadar ırkçı değildi fakat belki de bu olaylardan sonra olma ihtimali vardır. Bir insana sürekli ırkçı derlerse o kişi artık o kimliğe bürünmeye başlar.

Düşünsenize Uygur Türklerini fişleyen, toplama kamplarına kapatan, Amerikan uygulamalarını kendi ülkesinde yasaklayan, Googleyi kullananlara bile hapis cezası veren Çin Devlet başkanı ırkçı olmuyor fakat Donald Trump Korona Virüsüne Çin Virüsü dediği için ırkçı oluyor ya da Meksikadan kaçak göçmenler gelmesin diye duvar örünce ırkçı oluyor. Ancak Yunanistan gelen Suriyelilerin botlarını denizde batırıp Suriyelileri öldürünce ırkçı olmuyor hatta sosyal medyada takdir topluyor. İşte gerici sol budur. Dünya gerçekten garip…

Exit mobile version