Site icon Türkçe Malumatlar

Türkiye’de Irkçı Var mı? MHP ve AKP Irkçı mı?

Karşıt fikirli olan herkese ırkçı demek Allah’ın emri oldu artık. Herkes birbirini ırkçılıkla suçluyor fakat herkes de ırkçı olmadığını iddia ediyor. Türkiye’de bu kadar ırkçı varsa o zaman milliyetçi olduğunu iddia eden MHP neden PKK ile bağını inkar etmeyen HDP’den bile daha az oy alıyor? Bu nasıl ırkçılık arkadaşlar? MHP ırkçılıkla bile aslında alakası olmayan bir parti. Irkçı demek ırk ayrımı yapan kişi demektir. MHP’liler ise ümmet davası gütmektedir. Türkiye’de bir tane bile milliyetçi parti yoktur ve milliyetçi olduğunu iddia eden MHP bile HDP gibi PKK destekçisi partiden daha az oy almaktadır. Tüm bunlara rağmen de Türkiye’de herkes birbirini ırkçılıkla suçluyor. Yahu o zaman kim bu ırkçılar? Gerçekten bu ırkçılar kim? Türkiye’de hakkıyla ırkçılık yapan kim var? Türkiye’de sıradan bir kavgayı bile ırkçı kavga diye gösterenler var. İki Kürt kavga eder fakat haber “Kürtlere Irkçılık yapılıyor” diye servis edilir. Bunun gibi yüzlerce haber var böyle. Sanırsınız ki Türkiye’yi Türk ırkçıları yönetiyor.

MHP gibi her iki lafından biri “Kürt Kardeşlerim” olan bir partiye ırkçı demek için tarih ve sosyoloji bakımından zır cahil olmak gerekir. HDP’liler ve Liberaller AKP’yı Türk ırkçısı olmakla suçluyor. Türkiye’yi milliyetçiler yönetiyor diyorlar. Arkadaşlar, AKP’yi başa getirenler zaten Liberaller, İslamcılar ve Kürtçüler değil mi? AKP ilk bunların oyları ile başa gelmedi mi? Açılım yapmadı mı? Türk adını her yerden kazıyan AKP değil mi? Şimdi AKP’nin HDP ve Babacan gibi Liberaller ile yolları ayrıldı diye bir anda Türk ırkçısı mı oldu? Bu yaptığınız gerçekten iki yüzlülüktür. Dünyada en çok mülteci, kaçak, göçmen barındıran ülke Türkiye’dir fakat insanlara göre dünyanın en ırkçı ülkesi de Türkiye. Ermenistan’da bir tane Türk yaşamaz fakat Türkiye’de Ermenilere meclise girip Türk düşmanlığı yapabilir. Ancak tüm bunlara rağmen herkes birbirini ırkçılıkla suçluyor Bu gerçekten garip ve üstünde durulması gereken bir durum. Türkiye’de elbette ırkçı olan kişiler vardır bunlar da herhalde bir kaç yüz kişi falandır. Polonya gibi bir ülkede bile Türkiye’dekinden daha çok ırkçı vardır. 3 Milyonluk Ermenistan’daki ırkçı sayısı, 300 milyonluk Türk dünyasındaki Türk ırkçılarından bile daha fazladır. Bizce insanlar Türkiye’de birbirlerine ırkçı demekten vazgeçsin. Osmanlı İmparatorluğu gibi kozmopolit bir yapıda bile Türkiye Cumhuriyeti’nden daha fazla Türk ırkçısı vardı. 1944 Irkçılık Davasında Yargılananlar bile Cumhuriyet öncesi dönemde doğmuştur. Türkiye Cumhuriyetini Irkçı olarak görenler kendilerini kandırmaktadır. Eğer Türklerin başına gelenler başka milletlerin başına gelseydi o millet dünyanın en ırkçı milleti olurlardı.

Türkler ise her şeyi unutuyor. Her ihaneti unutuyor. Bırakın ırkçılığı milliyetçilik bile yapmıyor Türkler. Başlarına bile Türk olmayanları geçiriyorlar. AKP ve CHP liderlerine bakın. Bunlar Türk soyundan mı geliyor? Ana Muhalefet partisi CHP oy almak için PKK sempatizanları ile ittifak kuruyor, hangi CHP’li buna ses çıkarıyor? MHP ve AKP Türkiye’ye Türk olmayanları dolduruyor hangi AKP’li veya MHP’li buna ses çıkarıyor?

Peki, tüm bunların sebebi nedir sizce? Türkiye’de Türk Irkçısı veya Türk milliyetçisi olmamasının sebebi nedir? Türkiye’de olan olayların %1 i Avrupa’da olsa anında Hitler gibi biri iktidara gelirdi. Bırakın ırkçılığı Türkler milliyetçilik bile yapmıyor. Vatanı, bayrağı seviyorum demek ırkçılık ya da milliyetçilik demek değildir. Avrupa’da en liberal adam bile vatanına ve bayrağına saygı duyar.

https://turkcemalumatlar.com/wp-content/uploads/2021/09/bizgitmeyeceizdiyensuriyeliler-sizgideceksiniz.mp4

Exit mobile version