Site icon Türkçe Malumatlar

Darth Vader Amiral Kendal Ozzel’i Neden Öldürdü?

Vader ve Amiral Ozzel

Filmdeki olayları temel alırsak Amiral Ozzel kibirli ve aceleci biriydi. Aynı zamanda Darth Vader’in bayrak gemisi Executor’un ve imparatorun ölüm filosunun lideri konumundaydı. Görevi asileri bulup imha etmekti.

Amiral Ozzel Asilerin Hoth sisteminde olacağını düşünmüyordu fakat ondan daha düşük rütbeli bir İmparatorluk Subayı olan Yüzbaşı Piett ise isyancıların Hoth Sisteminde olabileceğini düşünüyordu. Hoth’da yaşam formu verilerine rastlayan Yüzbaşı Pieet, yeniliğe açık ve yaratıcı bir subaydı. Ozzel ise kendinden daha düşük rütbede olan birinin fikirlerini dinlemek istemiyordu ve tartışmayı sonlandırdı fakat bu sırada İmparatorluğun karanlık lordu Darth Vader konuşmalara kulak misafiri oldu. Piett’e bir şey mi buldunuz dedi? Piet ise isyancıların Hoth’da yuvalandığını ve yaşam formu bulduklarını, bu yaşam formunun isyancılara ait olabileceğini söyledi. Vader bu duruma ikna oldu. İkna olmasında Yüzbaşı Piett’in dedikleri ile birlikte hisleri de isyancıların orada olduğunu söylüyordu.

Vader subaylara emir verdi ve Piett’in gösterdiği yere yaklaşılmasını sessiz bir şekilde emretti.

Bir süre sonra İsyancıların orada olduğu %100 kanıtlandı fakat Amiral Ozzel her başarıyı üstüne almak isteyeceği için bizzat asileri avlamak istedi. Sürpriz bir saldırı başlattı fakat İsyancıların gelen İmparatorluk filosundan haberi olmasını sağladı ve isyancılar kaçtı. Darth Vader ise bu duruma sinirlendi ve Amiral Ozzel’e beni son kez başarısızlığa uğrattınız Amiral dedi ve Force Grip yani Türkçe açıklamak gerekirse güç kullanarak Amiral’in nefesini kesti onu öldürdü. Ardından ise Yüzbaşı Piett’i İmparatorluğun Amirali yaptı.

Darth Vader can almak konusunda çok cömert olduğu gibi genç subayların önünü açmakta da bir o kadar iyiydi.

Genişletilmiş Evrende Ozzel

Genişletilmiş Evrende ise Ozzel gibi adamlar bazı güçlü bağlantıları ile İmparatorlukta liyakati bozarak rütbe atlamışlardı. Yani rütbeleri savaşarak değil torpille aldılar. Bu yüzden Darth Vader böyle adamlara saygı duymuyordu. Ancak daha düşük rütbede bulunan subaylara ve askerlere ise daha çok saygı duyuyordu. Vader bizzat savaşın içinde bulanlara karşı daha insaflıydı.

Exit mobile version