Full Tekrar Videoları Konu Anlatım Videolarının Yerine Geçer Mi? Cevaplıyoruz

Açıkçası sınava az zaman kaldığında hepimiz bunu yapıyoruz, tek video izleyeyim soru çözeyim bitireyim bu işi diyoruz ve aslında bazı durumlarda bu zaten mantıklı.

Bunun mantıklı olduğu durumlar:

  • Öğrenci, konuları bitirmiş ama eksik gibi hissediyorsa,
  • Konuları daha önce defalarca gördüğü için yüzlerce oynatma listesiyle uğraşmak istemiyorsa,
  • Sıfırdansa ve nereden başlayacağını bilmiyorsa ve bunun sonucunda şöyle bir genel bakış açısı kazanmak istiyorsa,
  • Zamanı azsa ve anlatım videoları yetişmeyecek kadar uzunsa,
  • Sınava az zaman kalmışsa, (haliyle çok ders varsa ve her birinin oynatma listesi çok uzunsa)
  • Öğrenci bazı dersleri yarım yamalak da olsa biliyor şöyle bir baştan aşağı toparlamak istiyorsa,

Ya şunu da söylemem gerekir ki konu anlatım videolarında konuyu kısaca anlatıp zaten soru çözümüne geçiyorlar. Yani Matematikte bilhassa böyledir bu ve böyle de olması gerekir. Üslü Sayılar konusunun nesini uzatacaksın mesela? Formül belli çözüm belli yani. Tabii sözel dersler için daha detay gerekebilir ya da TYT Fen gibi yorum gerektiren alanlarda. Bu durumda bence zamanınız varken konu anlatım izleyin. Ben aslında konu anlatım kitap bitirmeyi daha mantıklı buluyorum çünkü sürekli yazma derdi yok, videoyu sürekli durdurmaya gerek yok vesaire. Ayrıca kitap daha hızlı bitiyor. Hangi sınava girerseniz girin zaman kalması açısından konuları hızlı ve düzgün öğrenmek çok önemli.

Ben bu iki durum arasında kalsaydım (Başlıktan bahsediyorum.) Full Tekrar videolarını izlerdim, üstüne konu anlatım – özet kitaptan tekrar eder hemen soru çözümüne geçerdim. Soruları çözemedim mi, çözümlü videolar izlerdim ki bu başlı başına bakış açısı kazanmak için harika olur.

Özetle, full tekrar ya da tek videoda konu anlatım video kaynakları işinize yarayabilir. Ancak hemen ardından soru çözümü, el kitabı ya da konu anlatımlı kitap elde varsa tekrar edilerek tüm konuları toparlayabilirsiniz. Tek başına herhangi bir videoyla kendinizi yüksek netlere ulaştıramazsınız. İsterseniz yüzlerce binlerce video izleyin, uygulama yoksa verim de yok.

Türkçe Malumatlar

Bir Cevap Yazın