En Sevdiğim Kadın Güreşçiler Listesi 2024 (Eski ve Yeniler) + Bitirici Hareketleri

Açıkçası 15 yıldır Amerikan güreşi izleyen biri olarak birçok favori güreşçim oldu. 15 yıl içinde bir ton güreşçi geldi, gitti, geri geldi, arada ölen de oldu. Ben burada benim için en çok tesiri olan, en iyi bulduğum ve bazı hakettiği değeri görememiş fakat sağlam bulduğum güreşçileri de listeledim. Eskilerden en çok sevdiğim güreşçiler Michelle McCool ve Lita idi ancak aktif güreşmemeleri bana çok saçma geliyor. Kendilerini Royal Rumble’larda zar zor görüyoruz. Her neyse, asıl konuya geçelim, güreş izlerken sadece hareketleri satmak, uygulamak yeterli değil. (Kaldı ki onu da yapamayanlar var. ((Botch)) Rolüne uygun davranmak da önemli. Face karakter genel olarak iyi, neşeli olarak ifade edebileceğim şekildedir. Heel karakter ise kendinden nefret ettirebilen, karakter diye söyleyebileceğim şekildedir kısaca.

Bir güreşçi rolünü oynarken bunu iyi taşıyorsa, samimi bir şekilde gösteriyorsa heel karakteri taşıyabiliyorsa, face haliyle de seyirciye kendini sevdirebiliyorsa zaten iyi rol üstleniyordur. Bazı face karakterler var, heel karakterleri sevdiren cinsten. Ya da kötü karakterler bazen iyi karakterlerden daha çok sevilebiliyor diyelim. (Becky – Charlotte olayları) İşte nasıl reaksiyon aldığı da WWE’nin işi bilhassa.

1. Rhea Ripley

Kendisi her alanda en iyi bana göre. Popularitesi arttı diye böyle düşünenler var ancak ben 2021 – 2022’de kendisinin Royal Rumble kazanması gerektiğini, daha erken şampiyon olması gerektiğini düşünüyordum. Roman’ı bu kadar abartmışlarken, umarım Rhea’nın egemenliği daha kısa sürmez. Konuşması, güreşi, tavırları, ya kadın kötü karakterdeki haliyle sevdirdi kendini zaten. Gerçekten en sempatik güreşçi Rhea Ripley bana göre. Bunun yanında çok güçlü bir güreşçi.

Rhea Ripley’in bitirici hareketi:

2. Bayley

Bayley’in sadece heel (kötü) karakterdeki halini düşünseydim kesinlikle 1. sıraya Bayley’ı koyardım. face karakteri iyi canlandırsa da heel karakterde ben Bayley üzerine tanımıyorum kadınlarda.

Bayley’in bitirici hareketi:

3. Michelle McCool

Beni 2009 yılında, televizyonda kanal değiştirirken, yanında Layla ile kurduğu LayCool takımıyla ekrana kilitleyen o kadın… İlk o zaman Smackdown / Raw izlemiştim. Evet… Ben de FOX TV sayesinde düştüm bu WWE’ye. Gerçekten en iyi heel ve face karakterlerden biri. 2008 ve öncesinde face haliyle biliyorduk Michelle’yi…

Michelle McCool’un bitirici hareketi:

4. Lita

Lita benim için Attitude Era ve Ruthless Agression Era’da bulunması bakımından ayrı önem taşıyor. Tarz ve güreş stili olarak en çok beğendiğim güreşçi kendisi. Her şeyiyle tarz bir kadın. Heel karakteri iyi canlandırsa da uzun yıllar face karakteriyle gördük kendisini.

Lita’nın bitirici hareketi:

5. Nia Jax

Kendisini Türkiye’de güreş izleyip de seven görmedim ancak ben seviyorum, kilosu itibariyle sağlam bir güreşçi. Ayrıca hangi güreşçiyle takım olsa onu yükseltiyor bana göre. Shayna, Tamina, Alexa vs.

Nia Jax bitirici hareketi:

6. Charlotte Flair

Kendisini hem heel hem face karakteriyle seviyorum. Ancak face halini ayrı bir iyi taşıyor kendinde. Ona mı alıştım anlamadım. Konuşması ve güreş stili çok hoş bence. Çok yetenekli ve güçlü kendisi.

Charlotte Flair bitirici hareketi:

7. Chyna (R.I.P)

Şirket sahibinin kızının (Stephanie) sevgilisinin (HHH) eski sevgilisi olması gibi özel hayat kurbanı olması nedeniyle kariyeri kötü yöne sürüklenen efsane güreşçi. Devamı gelebilseydi en unutulmaz kadın güreşçi olabilirdi. Kaldı ki bana göre zaten öyle. Kesinlikle en güçlü güreşçiydi. Çok yetenekliydi bence.

8. Paige (Saraya)

Ben Paige’i son derece yetenekli ve güçlü buluyorum. Özellikle pes etme hareketinde belli ne kadar güçlü olduğu fakat Rhea, Chyna’da olduğu gibi gücüyle ön plana çıkartılan bir güreşçi olmadı nedense. Günümüzde AEW’da güreştiği için kendisini izleyebilmekteyim. WWE’den ayrıldığında eksikliği ciddi şekilde hissediliyordu. WWE’de daha uzun süre kendisini izleyebilseydim kesinlikle ilk 3 favorime girerdi. En sevdiğim bitirici hareketler kendisine ait gerçekten.

Paige Bitirici Hareketleri

9. Victoria (Tara)

Annesinin Türk olduğunu öğrendikten sonra bana daha da sempatik gelen Victoria gerçekten WWE’nin 2 döneminde de yer alması ve genelde heel karakteriyle bilinse de face karakteri de çok iyi oynaması nedeniyle çok beğendiğim güreşçilerdendir. Bitirici hareketini en sevdiğim güreşçidir Paige ile birlikte. Kendisi aktif olarak güreşmiyor galiba çünkü göremedim. TNA’de bile göremiyorum. 53 yaşında olduğunu da belirtelim. Yaşına göre harika.

Victoria bitirici hareketi;

10. Tamina Snuka

WWE’nin en değerlendiremediği Samoan ailesi üyesi olabilir. Jimmy Snuka’yı bilmesem gene bir nebze anlayacağım hantallığından ötürü yükseltilmemesini. Yani Natalya Neidhart ile aynı durum kendisinde de var maalesef. Aslında hem hoş hem güçlü bir güreşçi ancak hakettiği değeri hiç göremedi. Roman ailesinden bu kadar az ön plana çıkarılan olmadı. Nia kadar yükseltilmeliydi kesinlikle. Hep güreşçilerin yanında gösterildi. (En sevdiğim takım hali Aj Lee ile, Naomi ile olandı) Bir tık hantal oluşu dezavantajı bir tek.

Bonus:

Naomi (Heel hali) ve Tamina ile takım olduğu zamanlar

Naomi’yi face iken fazla beğenemiyorum. İyi oynasa da, yükselmesi için bence heel olması gerek. Ayrıca yanılmıyorsam 2015’ti sanırım, heel karakteri en iyi canlandıran güreşçilerden kendisi. Hem atletik hem hızlı bir güreşçi. Fakat attire (kıyafetleri) korkunç bence son zamanlarda. Gifteki gibi olan halleri iyiydi. Neon kıyafetler nedir ya.

Aj Lee (Heel hali) ve Tamina ile takım olduğu zamanlar

Aj Lee son derece yetenekli (gerek mikrofon gerekse hareketleri uygulayış biçimi olsun) bir güreşçidir. Çok sempatik bana göre. Ancak bir ara cidden abartılmıştı. Bir güreşçi ne kadar iyi olursa olsun abartılması bana diğer güreşçilere haksızlık gibi gelir. Lakin şimdi geri dönse abartılsın isterim orası ayrı konu. 2025’te Cm Punk ile ikisinin Royal Rumble kazanmasını çok isterim. Yine de abartılması çok gözüme batmadı çünkü bir o kadar da saçma senaryolar yapıldı üzerinde. Ama hareketleri o kadar hafif uygulaması falan çok hoş.

Bitirici hareketi:

Becky Lynch (Heel hali)

Becky Lynch overrated olana dek ilk 5’imdeydi. Heel hali çok iyi olmasına karşın, bu sefer de aşırı yükseltildi. Bianca Belair’ı çok severdim ancak gerçekten o da çok abartıldı. Hatta bence çok erkenden yükseltildi. Şu anda dengede olduğunu düşünüyorum.

Alexa Bliss

Çok atletik ve güzel bir güreşçi. Bir o kadar da yetenekli. The Fiend (RIP Bray Wyatt) ile hikayesi ile gözümde devleşmişti. Çok harika zamanlardı gerçekten. O da gerçek hayatta ölünce açıkçası Alexa Bliss’i pek de izleyesim gelmedi. Zaten bir süredir göremedim kendisini güreşte. Face karakteri bana cidden sıkıcı geliyor. Bayağı iyi oynuyor ama alışmışım kötü karakterine. Uzun süredir face olarak gördüğüm için enlerim arasında değil. Bitirici hareketi harika bence.

Alexa Bliss bitirici hareketi:

Liv Morgan

Kendisini çok beğeniyorum Alexa ile hem benzetiyorum hem ikisi de bana göre en güzel güreşçilerden. Liv’in tarzını bir tık daha çok beğeniyorum. Bianca Belair kadar yükseltilseydi keşke dediğim güreşçilerden kendisi. Ama kendisinde tam olmayan bir şey var cidden anlayamadığım. Bir tık güçlü gösterilse on numara olur aslında. WWE kendisine hheel turn gerçekleştirse daha çok yükselecektir hep face olarak görmek cidden sıkıcı. 2016’da Riott Squad zamanlarında daha iyiydi resmen.

Liv Morgan bitirici hareketi;

Bianca Belair

Ben 2021’de Rhea’dan önce kendisinin Royal Rumble kazandırılmasına anlam veremiyorum gerçekten. Neyse ki Rhea şu anda yükselişte. Kendisi hem güçlü hem atletik ancak gerçekten çok hızlı ve fazla yükseltildi. Yükseltilmesi abartılana kadar kendisi en sevdiğim güreşçilerden biriydi. Heel hali çok daha iyi onu da belirteyim.

Bir Cevap Yazın