Seks Esnasında Öpüşmek Ve Faydaları

1.Mutluluk hormonunu artırır.

Öpüşmek beyni, kendinizi iyi hissettiren kimyasalları serbest bırakmak için tetikler. Bu kimyasallar oksitosin, dopamin ve serotonin içerir. Üçü de sevinç duygularını yönetmede ve sevgi duygularını teşvik etmede önemli bir rol oynar. Bu hormonların salınımı da vücudunuzdaki kortizol (diğer adıyla stres hormonu) seviyelerini düşürür.

2. Bağlanmayı geliştirmeye yardımcı olur.

Oksitosin, seks sırasında öpüştüğünde ve rahat hissettiğinde vücut tarafından üretilen bir hormondur. Bunlar her çiftteki bağlarla ilişkili kimyasallardır. Şimdi, oksitosin hormonu bir çift öpüştüğünde serbest bırakılır, böylece sevgi ve bağlılık duygularını tetikliyor. Hatta eşinizi düzenli olarak öpmenin sadakat şansınızı artırabileceğine inanılmaktadır, bu da uzun süreli bir ilişkide çok önemlidir.

3. Özgüveni artırır.

Mutluluk hormonu artırmak dışında, seks sırasında öpüşme de kortizol seviyelerini azaltabilir. Sonunda, bu durum özgüveni artırmaya yardımcı olur. Bilindiği gibi, özgüven yeni şeyler deneme cesaretini belirlemede çok önemlidir. Seks yapmanın en üzücülerinden biri de dahil.

4. Stresi azaltır.

Seks sırasında öpüşmek, orgazmı inhibe (engellediği) ettiği bilinen stresi ve aşırı kaygıyı azaltmaya yardımcı olur. Başka bir deyişle, seks sırasında öpüşmek de rahatlatıcı olur.

Bir Cevap Yazın