3 Günde TYT Matematik Bitirin (3 Videoda TYT Matematik Konularını Bitirdim)

3 Günde TYT Matematik Bitirin!

Böyle bir başlık atınca Clickbait (tık tuzağı) gibi gelebilir sizlere elbette ancak bu benim 2022 yılında sınava yakın zamanlarda hem kendimde denediğim hem de zaten 3 videodan ibaret olan bir oynatma listesi. Yani her videoyu 1 güne ayırdım. Geçen sene de aynı oynatma listesine başvurdum fakat bu sefer 9 günde bitirdim çünkü ağır geldi (sınava bayağı zaman var idi o nedenle her videoyu 3 güne yaydım).

Gözlemlediğim bir şey var ki, sınava az zaman kala hala daha TYT Matematik konu anlatım videosu izleyenler var. Bakın AYT Matematik demiyorum, veyahut herhangi bir ayt dersi olsun. Öyle de değil, (3 -5 videosu kalmıştır onlara bir şey demiyorum) Baştan TYT Matematiğe başlayanı bile gördü bu gözler. AYT’de bu zamanlarda video konu anlatım izleyerek çalışmak gayet normal onda bir sakınca yok. AYT zaten son güne dek çalışılması gereken bir alan. Yani toparlayacak olursam, kendimin de deneyimlediği gibi, 3 günde tyt matematik bitirin şeklinde başlık atma nedenim, genel olarak youtube videolarından konuya çalışmaktır. Çünkü kendim bir dönem oynatma listelerini bir türlü bitiremeyince (sayıca çok olan videolar beni usandırmıştır hep) en iyisi mi dedim full tekrar videolarına bakayım. Hatta bir malumatta bundan bahsetmiştik sizlere:

Demem o ki TYT mantığı ile AYT mantığı bir değildir. TYT Matematiğe AYT Matematiğe çalışırcasına yüzlerce video izleyerek çalışılmaz. Konular belli yani, nesini uzatacaksın mutlak değerin, köklü sayıların, bölme bölünebilmenin? Ben bilhassa konu anlatımlı kitap bitirmekten yanayım aslına bakılırsa ama kişi video izleyerek anlıyorsa -daha doğrusu anladığını düşünüyorsa / videosuz yapamıyorsa diyelim- full tekrar videoları işine yarayacaktır. Ama hangi full tekrar videosu?

3 Videoda TYT Matematik Bitirdiğim Oynatma Listesi

1.GÜN: İLK 12 KONU

2.GÜN: PROBLEMLER SONRASI SON 9 KONU

3.GÜN: PROBLEMLER

Mert Hoca ile 3 Günde TYT Matematik Konularımı Tamamladım

Ben yarısını sabah, yarısını akşam izledim bu videoların. Böylece ağır gelmemiş ve aynı gün içinde bitmiş oldu. Üstüne soru çözerek pekiştirdim. Malum, video süreleri uzun, gününüzü 2 veyahut 3’e bölerek rahatça bitirebilirsiniz diye düşünüyorum.

Bir Cevap Yazın