Aşkla Yapılan Seksin Faydaları!

Aşkla yapılan seks dünyanın en güzel şeyidir. Onu başka hiçbir yerde bulamazsınız. Ruh eşinizle birleştiğiniz an, hiçbir an ile kıyaslanamaz. Aşkla yapılan seks çiftlerin en büyük mutluluğudur. Birbirlerinin sonsuzluğu olmak çiftleri çok mutlu eder. Sonsuza dek aşkla seks yapmak isterler. Aşağıda sizlere aşkla yapılan seksin faydalarını sıraladık.

1.Kalbine İyi Gelir. Kalbini Rahatlatır.

Kalbini çalıştıran her şey senin için iyidir, seks de dahil. Cinsel uyarılma kalp atış hızını daha yüksek gönderir ve orgazm sırasında dakikadaki atım sayısı zirveye ulaşır. Ancak, çoğu egzersizde olduğu gibi, ne kadar güçlü yaptığınıza bağlıdır. Bazı çalışmalar orgazmdaki ortalama en yüksek kalp atış hızının, üst katta yürümek gibi hafif egzersiz sırasındakiyle aynı olduğunu göstermektedir. Bu, çoğu insanı zinde ve sağlıklı tutmak için yeterli değildir.

2. Eşine sarılmak gerginliği uzak tutar

Araştırmacılara göre, aşık olunan kişiyi kucaklamak kan basıncını düşürür. Bir deneyde, birbirlerinin ellerini 10 dakika tutan ve ardından 20 saniyelik bir sarılma yapan çiftler, daha sonraki strese daha sağlıklı tepkiler verdi.

3. Aşkla Yapılan Seks tam bir stres avcısıdır!

Seks bir stres avcısıdır. 46 erkek ve kadın üzerinde yapılan küçük bir araştırmaya göre olmak üzere stres testlerinde, hiç seks yapmayan insanlar en yüksek stres seviyelerine sahipti. Sadece penetratif (delerek) seks yapan insanlarda kan basıncında en küçük artış vardı. Bu, stresle daha iyi başa çıktıklarını gösteriyor.

4.Sevgi dolu destek anjin ve ülser riskini azaltır

Mutlu bir evlilik anjin ve mide ülserlerini savuşturmaya yardımcı olabilir – en azından bir erkekseniz olabilir. 10.000 erkek üzerinde yapılan bir çalışmada, eşi tarafından “sevildiğini ve desteklendiğini” düşünenlerin anjina riskinin azaldığı bulunmuştur.

One comment

Bir Cevap Yazın