Batının Kürtlerden ve Suriyelilerden Sonraki Kartı Çerkezler mi Olacak?

Batının Türkiye’nin bölme planları hiçbir zaman bitmedi. Türkiye’yi önce Avrupa’dan attılar. Bugün elimizde sadece Trakya kaldı. Şimdi ise Anadolu’dan atmak istiyorlar. Başlıkta batı diyoruz fakat doğulu bir millet olan Ruslar da Türkiye’yi bölmek istemektedir. Batılılar ve Ruslar önce Yunanlıları, Sırpları ve Bulgarları kışkırttılar ve amaçlarına ulaştılar. Büyük Türk soykırımları meydana geldi. Balkanlarda neredeyse Türk kalmadı. Sonra Ermenileri kışkırttılar ve istediklerini tam olarak alamasalar da bağımsız bir Ermeni devleti kurabildiler. Aynısını Kürtler ve maalesef Türklerin Rus zulmünden kurtardığı Çerkezler üzerinden de denediler ancak amaçlarına daha ulaşamadılar….

Türkler büyük fatihler olarak girdiği yerlerde güçsüz düştüğünde her zaman ihanete uğramışlardır. Dünyanın en büyük kırımları Türklere karşı yapılmıştır desek abartmış olmayız. Türkler gururlu bir millet olduğu için kendisine yapılan katliamları öne sürerek ağlamamış ve hak talep etmemiştir. Özellikle son yüz yıl konu alırsak sadece balkanlardan katledilen Türklerin hikayesi gerçekten yürek burkmaktadır. Türkler diğer emperyalist güçler gibi kendi propagandalarını da yapamadılar. Ruslar Slavlık ve Ortodoksluk propagandası yaparak slav kökenli halkları yanına çekti. İngilizler ve Fransızlar eğitim yoluyla işgal ettiği milletleri kendine hayran bıraktı. Türkler peki? Kimsenin diline, dinine karışmadı. Sonra da sırtından hançeri yedi.

Türkler her güçsüz düştüğünde içindeki azınlıkların ihanetine uğramıştır. Lakin siyasetçiler ve eğitim sistemi sürekli kardeşlik propagandası yaptığı için Türklerin milli duyguları da bozulmuş ve bu ihanetleri genç nesillere aktarmamıştır. Mesela bugün Kürtlerin Ermenilerden bile daha çok isyan ettiğini kaç kişi biliyor? Veya Kurtuluş Savaşı zamanında Çerkezlerin de bağımsız bir devlet kurmak istediğini kaç kişi biliyor? Bugün Türkiye’de Boşnaklar çok sevilir acaba Bosna Hersek’de Osmanlı İmparatorluğuna isyan eden ve Türk askerinin kanını akıtan Hüseyin Kaptan Gradaşçeviç’in heykeli olduğunu kaç kişi bilmektedir? Daha acısını söyleyelim. Cumhuriyet ilan edildikten kısa bir süre sonra okul kitaplarında Kurtuluş Savaşı sırasında Yunanlıların yaptığı katliamların genç nesillere öğretilmemesine ne demeli?

Türkler kendini sevdiremedi. Batılılar da hep Türklerin içindeki yarayı kaşıdı. Avrupalılar, Amerikalılar ve Ruslar Türkiye’nin doğusunda Kürdistan kurulsun diye çok uğraştı ama başarılı olamadılar. Şimdi bunun üstüne Suriyeli kartını da eklediler. Türkiye’de Türk nüfusu giderek azalıyor. Sonra ise tıpkı Yunanlıları ve Ermenileri silahlandırdıkları gibi Suriyelileri de silahlandıracaklar. Bugün Kürtler pamuk ipliğine bağlı. Hem AKP hem de CHP’den pek çok Kürt HDP’ye kayıyor. Ne demişti PKK destekçisi Selahattin Demirtaş? Sayımız gittikçe çoğalıyor. Başkan APO’nun heykelini dikeceğiz…

Mesela sadece Kürtler değil elbet. Çerkezleri de bir yandan kışkırtmaya çalışıyorlar. Nevşin Mengü gibileri fonlayan Alman DW kanalı (Deutsche Welle) Türkiye’deki Türk olmayanların sürekli haksızlığa uğradığı propagandası yapıyor. En son paylaştıkları bir haberde ise Çerkezler üzerinden Türkiye’yi bölmeye çalışıyorlardı.

Bu arada Çerkeslerin haksızlığa uğradını dile getiren ve Alman istihbaratının etki ajanlığını yapan Nevşin Mengü’nün de Çerkes olduğunu belirtmek isteriz. Arkadaşlar bakın. Türkler Çerkezlere ekmek vermiş, aş vermiş. Çerkezler birilerinden hak isteyeceklerse haklarını gasp eden Ruslardan istemeli, onlara kucak açan Türklerden değil. Almanların ve Amerikalıların gazına gelirlerse sonu hiç iyi olmaz.

Avrupalıların Çerkezleri kaşıması yeni bir olay değildir. Azcık milli mücadele tarihi meraklısı olan bilir ki Çerkezler Türkiye’deki etnik gruplar içinde çıkardıkları isyanlar ile milli mücadele yıllarında Ankara hükümetini en çok uğraştıran kesimden biridir. Anzavur Ahmet İsyanı, Hendek İsyanı, Balıkesir ve Biga ile gönen civarında çıkan isyanları hep Çerkezler çıkarmıştır. Zaten Çerkez Ethem herkesin malumu. Ayrıca 150’likler denen listenin yarısından çoğu Çerkezdir ve Çerkes isyanları dolayısıyla Türk subaylarını öldürmek ve Türk köylerini basmak sebebiyle listeye eklenmişlerdir. Bunları kaç kişi biliyor peki?

Türkler sürekli kendi topuğuna sıkıyor. Türkler barış, kardeşlik naraları ile büyüyor ama zor durumda kaldığında sırtından hançeri yiyor ve hançeri yemesine rağmen kardeşlik naraları atmaya devam ediyor. Eğitim sistemi sağ olsun (!) bu konuda üstüne düşen vazifeyi layığı ile yerine getiriyor.

Bir Cevap Yazın