Arapları Uygurlardan Üstün Gören Ümmetçi Zihniyet

Arapları Uygurlardan Üstün Gören Ümmetçi Zihniyet Ve Uygurları Terörist olarak Gören Solcular…

Türkiye’de büyük bir kesim Filistin için bağırıp çağırırken, Türkiye’nin cumhurbaşkanı hatta siyasilerin çoğu Filistin için adeta ağıtlar yakarken, Doğu Türkistanlılar için, Uygur Türkleri için tek kelime ediyor mu? Gerçekten bu iki yüzlülüğe ne zaman dur denilecek? Doğu Türkistanlılar hem Müslüman hem de Türkiye Türkleri ile ırkdaşdır, kandaşdır. Uygurlar hem kan hem de din kardeşimizdir. O zaman neden Filistin’e, Araplara verilen önemin 10’da 1’i bile bu kardeşlerimize verilmiyor? Sırf peygamber Arap diye Arapları yağlalamak, Arap diye ağlamak mantıklı mıdır? Hem Arapların Türklere karşı ihanetleri ortadayken, Doğu Türkistan’ı görmezden gelmek ve Arapları Uygur Türklerinden üstün tutmak akıllı bir iş midir? Ha şimdi bazı solcular diyecek Doğu Türkistanlılar Amerika’ya sığınıyor, Amerikancı. Çin o kadar işkence yaparken, toplama kampları açarken, çocukları ve anneleri birbirinden ayırırken, ABD ise kendisine gelenlere kapı açarken Uygurlar Amerika’ya gitmeyecek de nereye gidecekler? Türkiye kapılarını açtıda Türkiye’ye gitmeyip ABD’yi mi gittiler? Türkiye Uygurlara kapısını kapatmış. Onlar da denize düşen yılana sarılır diyerek hayatta kalmaya çalışıyorlar.

Doğu Türkistan’da yapılan işkenceleri herkes biliyor, eğri oturup doğru konuşalım. Kimse rahatı bozulmasın, Çin ile ilişkiler gerilmesin diye sesini çıkarmıyor. Uygurlar Arap olsaydı yine aynısı mı olacaktı? Hiç sanmıyoruz. O zaman herkes Çin’i karşısına alırdı. Ama Uygurlar Arap değil Türk. Ve Türk oldukları içinde değer görmüyorlar.

En büyük samimiyetsizlikte ne biliyor musunuz? Doğu Perinçek gibi solcuların 3-5 tane Cihatçı Uygur’u gösterip, bakın bunlar terörist, Çin kendini savunuyor demesi. Gerçekten de bu basit söylemler ile tüm Uygurları topyekün terörist göstermek ve buna inanmakta insanların ne kadar alçaldığını gösteriyor. Şunu herkes iyi bilsin. Doğu Türkistan, Çin’de komünizm ilan edilene kadar genellikle bağımsız bir statüde olan , daha sonra Çin tarafından yeraltı ve yerüstü kaynakları sömürülmesi için işgal edilen bir Türk ülkesidir. Bu sadece basit bir işgal değil aynı zamanda Uygurları yavaş bir şekilde soykırıma uğratma stratejisidir. Çin tarafından işgal edilmeden önce Doğu Türkistan’da Uygurlar, Kazaklar, Kırgızlar, Özbekler yani kısaca Türk halkları çoğunluğu oluştururken günümüzde ise nüfusun çoğunu Çinliler oluşturmaktadır. Türk nüfusu iyice azalmaya devam ediyor.

Bir Cevap Yazın