Türk Sözünde Durur Ama Rum Sözünde Durmaz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan 19 Temmuz’da Kuzey Kıbrıs’da bir konuşma yaptı. Konuşmasında sık bir şekilde Yunanistan’ın, Avrupa Birliğinin ve Kıbrıs Rum Yönetiminin iki yüzlülüğünden bahseden Erdoğan, AB, Yunanistan ve Rum kesiminin Türk düşmanı olduğunu ifade etti. Erdoğan, artık bir 50 yıl daha kaybetmeyeceğiz dedi. Türklerin verdiği sözde durduğunu söyleyen Erdoğan “Türk sözünde durur, ama Rum sözünde durmaz. Rum yalancıdır” dedi.

Erdoğan, Rumların ayrıca şımarık olduğunu da ifade etti.

Ne Kadar Türk Düşmanı varsa….

Erdoğan Kıbrıs davasında Türklerin haklı olduğunu, Yunan Başbakanı ve yanındakilerin de Türk düşmanı olduğunu da şu sözler ile ifade etti;

Şimdi bugün ne kadar Türk düşmanı varsa, Miçotakis ile beraber Amerika’da, belki video konferansla, bir araya gelmek suretiyle bize cevap teşkil edecek bir konuşmayı da onlar yapacak. Varsın yapsınlar. Biz mesajımızı veriyoruz. Biz haklıyız. Haklı olduğumuz için de sonuna kadar hakkımızı savunacağız.

Rum tarafının haksız şekilde üye yapıldığı Avrupa Birliği’ni de bu tutumlarına alet ettiğine dikkati çeken Erdoğan,

Kıbrıs Türk halkının kanıyla, canıyla, şehitlerinin fedakarlığıyla kurduğu devletten vazgeçmesini istiyorlar. 10 yıllardır değişmeyen, kısa sürede de değişmesi beklenmeyen bu nobran tavrın artık hiçbir hükmü kalmamıştır. Bizden kimse artık bundan sonra geriye dönüş beklemesin. Geçersizliği kanıtlanmış modeller üzerine harcayacak bir 50 yılımız daha yoktur.

Bir Cevap Yazın