İnsanlar Neden Dilleriyle Öpüşmekten Hoşlanıyorlar?

Neden eşimizin ağzının içini yalamaktan mutluluk duyarız ? – Nam-ı diğer dillerle öpüşme –

Her şey, genetik olarak uyumlu bir eşi koklamak için kalan evrimsel dürtümüze bağlı, ancak günümüzde bizi onlara çeken tek şey eşimizin genetiği değil

“Öpüşmek – dokunmak ve koklamak gibi – en uyumlu ve ‘evrimsel avantajlı’ ortağı tanımlamamızı sağlayan duygu odaklı bir eylemdir” diye ekliyor. Dr Johns adlı bilim insanı. Yine Dr. Johns, “İnsanlar güçlü koku alma becerilerine sahip değildir ve öpüşme, bir kişiyi koklamanıza ve tatmanıza ve farklı bir bağışıklık yanıtına sahip olan birinden daha fazla etkilenme eğiliminde olduğumuz için farklı bağışıklık yanıtlarına sahip olup olmadığınızı görmenize izin verir” diye açıklıyor. Bu, modern tıp ve aşı ve antibiyotiklerin ortaya çıkmasından önce oldukça önemli olan bulaşıcı hastalıkla savaşmak için daha donanımlı bir çocuk üretme olasılığını daha yüksek hale getirmişti. “Doku uyumluluğu vücut kokusunda tespit edilebilir, bu yüzden birini öperek ve tadarak, o bireyin size biyokimyasal olarak ne kadar benzer veya farklı olduğunu değerlendirme fırsatı verir”, diye ekliyor.

Profesör D’Aquisto ise,, “İmmünolojik açıdan bakıldığında, bu, uyumsuzluk riski çok az olan bireylerin üremesini ‘destekleme’ ve dolayısıyla düşük riskini azaltma – sonuçta türlerin hayatta kalmasını destekleme avantajına sahiptir” diyor. Onlarla bebek yapmadan önce başka bir kişinin genlerini keşfetmemize izin vermek için, vücut iğrenme hissini askıya eder ve öpüşme dürtüsünü tetikler.

Dr Johns, “Araştırmalar, cinsel uyarılmanın iğrenme duygularını azalttığını gösteriyor” diyor. B

“Uyarılma, sıvıları paylaştığınız ve enfeksiyon riski olduğu için mantıklı olan çok fazla iğrenme yanıtını engelliyor gibi görünüyor,” diye açıklıyor.

Profesör D’Aquisto’ya göre öpüşme, kommensal patojenlerin değiş tokuş edilmesinin ek faydasıyla birlikte gelir. “Bu böcekler mikrobiyotamızı oluşturur: bizi benzersiz immünolojik birey olarak tanımlayan benzersiz ‘dost bakteri’ karışımımız. “Bir kez daha, öpüşme yoluyla kendi mikrobiyotasının zenginleştirilmesi, öpücüğün zararlı böcek tehdidiyle yüzleşme yeteneğini paylaşma, test etme ve artırma amacına hizmet edebilir ve bu nedenle türlerin yayılmasından yana olabilir.”

Bir Cevap Yazın